lovelyemiralisa…

Salam Dari Newcastle Upon Tyne..

Bunga

hari ni sang matahari menunjukkan kewujudannya dengan sangat cemerlang..aduhh terubat rindu ini..sebenarnya dlm beberapa hari ni cuaca adalah sangat cantik. mungkin kami semua patut mula mengucapkan selamat babai pada musim dingin yg suram tp memberi sungguh banyak kenangan manis…(yg xbrapa manis lupakan saja!)

yipiii….xyah pakai bj tebal2 lg!! *weeee……*

 

hari ni juga mata mulai terpukau dengan kehadiran warna2 yang sungguh indah di atas sedampar hamparan hijau…(betul ke ayat aku nih??)

yeah..si dia sudah muncul! aduhh amat cantik dan sungguh menawan kalbu. walaupun masih kecil dan terhad, namun cukup memikat jiwa…

 

Welcome back all my lovely pretty darlings……

 

meadow-grass-blue-flowers-377c397379-pixels

 

 

walaupun me bukanlah minah bunga, “daripada bunga baik u bg i cokelat, ada gak pekdah!”

(dan sebenarnya, pakwe pun xpnh bg itu bunga pun….sekali jer, time konvo! kalo xde bunga gak time tuh, konpem hai hai bye bye nanti awek merajukkan….)

 

tapi lain lak citernyer bila dh kawen, dok rumah sendiri, br pandai beli vase sendiri…tetiba  menjadi suka yg amat pd fresh flowers..

 

cala-600c397600-pixels tulips-in-vase-small-215c397302-pixels

 

 

bila dh dok sini, tiap kali ke tesco or asda, section wajib kunjung adalah flowers section…dpt jenguk2 amik bau fresh pun jdlah. suka sgt dpt tgk mcm2 jenis rupa paras..aduh sumenya cantik2 kau mmg da bomb! nk beli pon xde hati nk mghias rumah pakistan kapet corak2 nih.

 

 

img_2620-silly-flowers-white-wall-grass-artsy-800c397533-pixels

 

cantikkan??? 

 

sky-and-flowers-1280c397960-pixels

owhh indahnyer!!!!

 

tulips-490c397325-pixels

 

dengan ini saya berjnji pd diri saya akan cuba memburu habitat kehidupan di atas untuk menyelitkan muka saya di celah2 mereka semua….

 

owh can’t wait for that moment…i love spring!!!

 

brick-wall-roses-350c397496-pixels

ini adalah backyard rumah saya…lalalalla…berangan!

 

 

GUD BYE WINTER SEASON…

AND 

WELCOME SPRING!!!!

 

 

**sebenarnya sume picass2 ini ihsan en. gugel..hihihi…alaa..ai tahu u tau!

tunggu yg original okeh! 😀

 

nota ibu : nak masuk kelas ayat bunga2…

1 March, 2009 Posted by | Uncategorized | | 1 Comment

ori vs klon!

 

aku penah cakap pd diri sendiri..

kalo xori, xyah berangan nk pakai! –>perghh giler belagak!

hehe..

tapikan…tapikan….

bila tgk2 nih, uih…tegugat la jugak! 

besar rupanyer industri klon mengelon nih..biasanyer kita jumpa kt psr2 malam, kalau kt kelantan mustilah rantau panjang kan..PS tu xyah citer, sorga aih. rerupanyer benda alah yg fake ni sume benda pun adooo..dan yg gred AAAA pun ada..mmg cekap giler lah dorang nih. sume design pun ado..ko nk aper, tajuk aper, pesen apa..cakap jer. sebijik lak tuh! ya lah, yg ori pun ada yg made in china/hong kong kan..so senang jelah dorang nk copy..(tah2 tokey kilang tuh punye cawangan!)

dan yg paling penting, dia punya market, besar2 ran nyer..siap online katalog lg..huh! sungguh mencabar minda…

 

lg pun la kan, aku rasa..aku rasa la…yg authentic tu mhlnyer kt license jer…lainla kalo ada intan belian ke kulit rimau belang ke…haruss la mahal! yang lain2, sama jer kot…ha..ha..sentapp la tuh!

 

papepun terpulang la memasing punyer pilihan. kalo cam aku nih, xde byk duit cam kamu..kamu..kamu…kamu suma, xmampu, dok dendiam jelah..huhu…

 

tp..biasalah, angan2 ttp adoooo… 😀

jom kita intai2 barang idaman malaya nih..

contoh la yer..

 

welcome-to-fashionlike1

yg ni dr katalog fashionlike..USD 81.50

 

yg ni dr wsite gucci..

gucci-handbags

sama kan!

nampak rega dia? £670 okeyy!! giler apa aku nk beli?????

 

 

tpkan, kalo aku pakai yg ori pun, harusss org ckp yg klon kan! lain la kalo mak ni artis….(aih..cam ada makna jer tuh..hihi!)

 

*aku browse konpem la handbag jer kan….nak lain, nah godek2 la sendiri…*

http://www.ecdrops.com/products.html

pastu compare lak ngan yg nih (kalo korg byk masa cam aku la..kihkihkih..)

http://www.coach.com/

http://www.gucci.com/

official site brand lain, carik sendiri..hehe

konpem korg pun cair! lalallala……

 

kalo ya angkat tangan!!

 

nota ibu : tepuk poket, tanya duit! 

 

(opss lupa lak ada tugasan menanti dr puanctjijah..tunggu yer cikkak! dlm proses..)

9 February, 2009 Posted by | Uncategorized | | 2 Comments

snow itu..

kata org, ncl sejukkk..biasanya kalo sejukk selalu la dpt snow banding ngan tmpt lain. tp stakat nih, baru skali heavy  snow shower..wpon hari2 giler sejuk sampai abis sakit segala otot menahannya..*lagi2 dok dlm rumh yg mcm peti sejuk nih..sejuk tahap gigil grrrr…..*

bila jarang dpt snow, biasalah..akan wujudlah kejakunan. bukan org2 cam kita jer, org2 dia pun rupanyer jakun snow! haha…gelakkan mereka dan keluarga mereka!!

 

sabtu lps, maka berduyunlah orang ramai ke Dalton Park. kononnyer dorang bwk real snow utk bebudk main..xcited kemain lg siabang nyer..siap segala bagai…

sampai kt sana…

alahai..ciput jer!!iphoto-11 kahkahkah..

 

mmg konpem utk budk2…hehe..kunun ibu pun berangan nk baling2 snow ball..hihi..tipu tertipah!

 

abg suke kemain… bila tgk dorg provide sledge, lagilah! org lain gigih beratur, abg dgn xcitednyer lari2 cari jln masuk, dan dgn senang hatinyer tetiba dh tepacak kt dlm snow area tuh…hehe

jenuh ayah kejar abg, nk bagitau kekdah sebenar nk enter kawasan kejadian..seb baik xkena sound si penjaga snow berbaju merahnyer makngah itu!  

iphoto-13 

 

 

   akhirnyer abang akur..hehe kena beratur        daa… 

 

 

 

 

 

 iphoto-12

 

sudah sampai turn saya…yeayy!! dgn tabah abg menunggu…

sejuk??

adoh tak payah citer! beku segala kaki tangan, pipi dh xrasa cam pipi lagi dah..so xyah la berangan nk senyum2 amik gambo!

 

 

iphoto-14

 

 

 

 dapat jer itu sledge, dh  xpedulikan ayah lagi..pantes2!

 

 

 

 

 

 

iphoto-15 iphoto-16 iphoto-18

iphoto-23

 

iphoto-19

 

oklah kan..sekurang-kurangnyer terubat la jgak harapan nk main bendalah ni pada kejadian sebenar-benarnyer…puas hati sayang??

 

adik??

uhuu..disebabkan sejuk yg amat, ibu bwk adik jln2 masuk kedai sanasini mencari kepanasan sejati..

tapi belom tuh sempat gak adik posing..

iphoto-201  iphoto-22

 

menunjuk gigi atas yg baru nk kuar konsepnyer..

preview-of-e2809cuntitlede2809dpdf-1-page

(amacam ayhngah, ayhwan? ada rupa cameramu yg canggih itu tak?? ini blom edit lg nih…hihi..)

*yg penting ai punya leh celup dlm air..lalala*

 

pastu…cam biasalah, aktivit mencuci mata merangkap mencuci poket skali..

 

iphoto-251

 

kedai wajib singgah..CLARK!

 

adik bz membelek boot yg sama tinggi dengan dia..hehe ada hati nak try tuh!

 

 

 

 

 

 

iphoto-26  

 

 

 

  motip : skali sekup sama daa..

 

 

 

 

kali ni levis £2 dh xde..frust jer. rega dia dh kembali normal..

rupanyer levis kt sini kalo xsale lg mahal dr rega kt mesia. giloss!!

 

tapiiiiii……….

 

ai TERjumpa jeans gap £5 la plak.. 😀 *tidak..tidak..jgn salahkn saya! sila salahkan tokey gap itu..*

yang mana telah kuhasut makcikennie utk turut serta..haha. mari..mari….

so sesapa yg berhajat..silalah!

 

nota ibu : jln2 sekitar pun dh siap ditabur garam utk persediaan snow.. mungkinkh??

 

 

 

1 February, 2009 Posted by | Uncategorized | , | 3 Comments

on9 shop!

aku pun nk tumpang ‘wakakakka….’ kt n3 simamaSyaya nih. kalo dak Jal leh gelak berjemaah ngan kengkawan dier, aku gelak sengsorang jer la yer…wat to do..(opss ada! ngan inciksharil n ayhwan, tentunyer!)

sebenarnyer memula menceburi bidang blog memblog nih (haha! sila jgn gelakkan haku yer), aku xtepikir pon psl satu cabang lain yg leh wat ngan blog ni bagai..ya lah, ai kn cekgu yg taat pd kerjaya..plus skul bandar yg sungguh kampung! benci..benci..bencikkk!! (ada kena mengena ker?)

bila dh dpt peluang lawatan sambil belajar BERTUGAS(!), baru ada peluang SEPENUHnye..diulang..SEPENUHnye tuk memajukan diri sendiri (setarap ngan chedet gitu.. harhar!)

rupanyer sungguh ramai org berbisnes ngan blog nih. wahh..kagum betul..sangat gigih mereka itu memasarkn produk memasing..bila mendalami satu persatu, ada yg berbaloi dannnn tak kureng gak yg tak sesweii langsung!

contohnyer cikkak yg Jellyna ckp tuh! mmg susah nk elak dr mengutuk  menelaah org2 cam nih. xphm betul apa yg dia pikir tatkala dia sdg mengupload gambar2 jualannyer..yeah…makcik KAYOooo!!! wakakakka…sian kan..tp oklah. at least dia ada effort mengembangkan lg bakat beniaganyer..takpelah. kalo kita tak suka, ada org suka. ya tak??

*tp dh tutup kedai dh pon akak tu..sian dier. xde sambutan kot!*

 

tp mak suke ngan 2-3 shop yg rasanye bebaloi kalo nk shop on9. bila tgk2 balik, kalaulah sekarang ni aku kat mesia, HARUSSSS aku pon terjebak dlm on9 shop nih. *org lain dh lama cik kak oii..hikhik* sila jgn salah paham, bukan sebagai seller okeyy tp of cz la as a buyer! lalalala….

moh kite jenguk!

http://thekiddyworld.blogspot.com/

http://babyandkidscollections.blogspot.com/

 

dan yg ini HARUUSSS paling mak suke!!

 

http://www.royale-glam.co.cc/

dengan ucapan..*sila jgn malu2ayam utk mengeliknye duhai suami…hikhik*

 

kebanyakkan barang (baju bdk le, apalagi!) mmg murah compare to rega kt store..ater…dema xyh nk byr sewa, staff, n mcm2 cost lg..cuma plus postage jer..tu pun aku rasa still acceptable. 

TAPIIIII…..

blog shop nih masih tak mampu menandingi F.O.S n Branded Outlet ya puan2. hahaha…still no1! ada ke org yg waras yg xsuke 2kedai nih? okeyy…okeyyy…ai tau u takut jatuh standard kan…sengall!!!!

tingat kt mesia, f.o.s/B.O kt ampang point n MV yg paling VaSss..byk yg bes2..tp biasalah. namanyer outlet, nasib2 la kan! tp setakat mak g dulu2 tuh, mmg xpenah menghampakan lah!

pastu ada satu shop kat dataranpahlawan,melaka yg mmg jual kiddywear from o/seas. evry wk emiralisa akn singgah situ. siap sign member lagi..mmg obses giler ngan kedai tuh..rega dia ada skit murah banding ngan store kt shopping2 cmplex…syiok wooo!!

 

tp kt UK ni pon, kalo rasa nk berehat kt umh sambil membeli belah sangatlah boleh nyer! hampir sume store adanye ‘buy online’. kekadg lg murah dan berbaloi..jimat segala!   

tp menjadi akaq, HARUSSS lah sama skali xbuleh taat pd pmbelian dr rumh. mana leh tahan ooOooo….beku mak! nntikan ‘jauh perjalanan luas pengalaman’ tak valid utk akaq plak! hikhikhik… 

 

citer pasal shop on9 nih, akaq pon dh mula gilakan ebay..hehe. nk wat cane…sudah tertulis! 😀

 

terbaru..

 

dok usha2 swimwear bdk2 nih. almaklumlah nnti nk bergandingan ngan nurin ke pool kan. abg punya swimsuit haruss xbwk..adik, konpem lom ada..

 

utk adik..

 

nampak yg nih…

dora-swimsuit-on-ebay-also-girls_-clothing-clothes-shoes-accessories-end-time-21-jan-09-16_57_40-gmt

haruss bid —–> NEW : £0.99

dengan gagahnyer, ibu terus jer bid! haha…

 

 

pastu nmpk yg ni lak!

mermaid-swimsuit_skirt-summer-pink_lemon-toddler-2-yrs-on-ebay-also-girls_-clothing-clothes-shoes-accessories-end-time-19-jan-09-14_04_59-gmt

BUY IT NOW! £5.99 

cam murah jer..

ada 3-4 seller lain, same design, tp rega lg mahal. apa kess? 

*ish..apala ghoper adik pakai nih…tp cam cumil jer..*

 

 

 

TARAAAA……………

 

 

 

 

model

yeay!! sayalah model bam..bam..

 

ibu TERbeli daa….lalalalala…

baju cam memuat jer (saiz 2T). tp skirt besar..aiseh dik, jgn la cpt sgt tumbesaran! kang xsmpt pakai lak..uhuu..

yg dora tu pon ibu dh TERmenang bid..cane??

tp lom sampai lg..

 

MAKA..adik ada 2 swimwear! yeayy!! *klap..klap..klap..*

bila nk pakai winter2 neh?? Amponnn….

hehe..

jom kakak nurin…

 

tp tunggu…

 

abg lom jumpa yg bes lg..

xpe..usaha lg..caiyok ibu!

 

 

nota tangankaki : ibu pun nk kena cari gak nih! 😀

23 January, 2009 Posted by | Uncategorized | | Leave a comment

nak!

ni satu lg keGILAan ibu2 sekalian alam..hek eleh..jgn xngaku plak yer! aarr….see…see..bkn ai sorg je okeh!

manusia mmg semulajadi xpenah pueh ngan apa yg ada…(pheww..ayat pemulaan yg amat bernas!)

 

kesahnyer…

 

alisa skg dh ada yg nih..

 

mcL

mr. mcL

 

 

oleh kerna sifat tamakhaloba ibubapanya manusia kan..kan..kan…

MAKA…

pencarian kini bermula…

meninjau-ninjaulah mana yg terbaik utk dibawa pulang nnti…

seblm beli yg atas tuh, mmg ibu dh bekenan amat yg nih! tp ayah xapproved ats sbbmusabab yg hanya bleh dihuraikn leh beliau sindri!

 

 

quinny

cik Q

 

tp ya jgk kan..kalo bby dh besar, xseswei plak! errmm..out!

 

inipon masuk senarai ibu gak..comeyy sgt!

 

 

bogaboo

bugaboo

pon xdapproved pihak atasan ats alasan yg sama…

okey..okey…ai tahu ank yu cpt besar kan! sian budak xleh letak kaki..xselesa..bla..bla..bla…yalah..yalah…

 

pastu ibu rekemen yg ni lak!

*

*

*

*

*

amacam okey?

 

apanama

baby jogger

cam keta lombu pon ader…wakakkaka……adehh laa!!

 

dan sebenarnya ini jer yg menepati kriteria yg ditetapkan pihak pengurusan…(idamansuri abgemir sekian lama!)

ockey..ockey…i agree!

*

*

*

*

*

dier ni haaa…..

 

 

 

pt

mr. p&t

sebab :

1. boleh letak kaki (penting tuh!)

2. double seat yg jimat space

3. kakak (alisa) leh dok blkg, baby kt depan….haha…bila? taun depan..insyaAllah..

*isk isk..malu mak!*

(rileks2…dlm perancangan baru!)

😀

 

mari kita riki2 lg mana yg seswei….(byk sgt pilihan, fenin mak!)

tp xpe, byk masa lagi…huk huk huk..

(harap2 ada la rejeki erk! insan2 budiman, sila hubungi saya kalau ada duit terlebih tatau nk wat apa..)

 

nota tangan kasau : brg bdk kecit skg mengalahkan makbapak!

13 January, 2009 Posted by | Uncategorized | | 3 Comments

pacite?

ceritera hari ini…

1. ayah dh dpt result tuk 1st subjek! alhamdulillah..lulus! nxt monday 2nd paper lak..harap2 everything will b ok. insyaallah..

2.adik…

iphoto1

baju ebay adik dh sampai..yeah, its a brand new wif tag! takut tol kena tipu. hihi..

iphoto-11

dan…

 

aiyarrkk..kapla senget la plak…

ha..ni ok tp kejap sgt..

 

gud try dear..practise make perfect!

 

3.  ciskek ibu…

 

iphoto-12

yeay! tiada lagi kesan berantakan….macih to ibubaru and mamajenn!

 

psstt : sok? huhu…

7 January, 2009 Posted by | Uncategorized | | 4 Comments

ebay!

yahuu!!! 1st time menang bid. (ke xdak org lain bid? haha..)

laura-ashley-dress-18mths-bnwt-on-ebay-also-girls_-clothing-clothes-shoes-accessories-end-time-03-jan-09-19_17_44-gmt-2

 

6 bidder ockeyy….wakakakkaka…(mak tunggu hingga saat akhir taw!)…yeaayy…betambah se lagi dress adik!! 😀

 

yg ni lom lg sampai…

100m-x-500mm-bubblewrap-quality-small-bubble-wrap-on-ebay-also-roll-length-100m-bubble-foam-wrap-packing-posting-supplies-business-office-industrial-end-time-11-jan-09-11_03_19-gmt

ibu xsbr nk bungkus brg nih…(xcited nk balik dh ker??)..huhu..

 

psstt : ada se lg. tunggu tuesday lak. last minute bid! lalala…

4 January, 2009 Posted by | Uncategorized | , | 4 Comments

hai2 bai2..

semalam emiralisa ke tesco. beli monthly stock..banyak gak groceries yg di price cut kan, kagum sungguh. alhamdulillah dpt jimat sepaun dua…

huggies adik pun dr £8++ jadik £5++ jer..MAKA ayh pun beli la stok itu wpun ada lg sekotak yg belum bukak…hehe..bes, guna voucher lg!

lom abis lagi citer mmbeli dan mmbelah pinggan mangkuk..kt tesco smlm TERambik pyrex 3-4 ketul. mcm2 saiz..tgh murah kan, xrugi rasanya. almaklum la kilang pyrex kt sunderland tu dh xde (pindah ke china), kalo tak dpt la beli pyrex 50p byk2…beli kt tesco ni range dlm £3-£7 after less..pyrex stone tu dlm £6 lebih jer. ok la tuh kot! (maklang emiralisa, jd ke kirim pyrex??)

sebenarnya stok pyrex ni dh byk. dulu kirim kt uteh (time tuh uteh beli kt kilang, 50p-£1 satu. bg rm100, byk gk dpt) + uteh adiah lg..tp desakan napsu tamak kan, MAKA nya, azam ibu…sebulan at least dpt seketul dua pyrex xkira apa saiz, bentuk dan rupanya. (nk adiah org…)..huhu..mulia tak?? insyaAllah…

 

tadi, ibu tgk ayah berhempas pulas menyiapkan esemannya, MAKA ibu dgn baik hatinya tanya ayah, ayah perlukan ketenangankah? sungguh ada niat terselindung disebalik soalan bonus itu! haha..dan…ayah memang masak dgn soalan sekacang itu. ya..tidak..ya..tidak…JOM!! yahoo….\o/

pe’el dok ukay pedana dulu muncul kembali..tak kira w/days, kaki gatal jer rasa nk kuar. lagi2 skg abg cuti lg..maka mmg xde halangan. sejuk?? ermm…xjd mslh! metro centre kan panas..wakakakakka…..

niat sbenarnya mmg nk bejalan jer..(betul!). bg ayah release tensen (ke ibu??). lps asar, dlm masa 15menet siapkn bdk2 (besa 1jm xkurang!). kuar rumah, mak aiii sejuknya mencocok. siap ada snow halus2 manja turun..(pon bukan halangan!!)

sampai metro centre, terus ke debenhams

sebenarnya dh ada taget kt sini. nk tgk piuk belanga plak. haha…(xabis lagi??)

hr tuh dh usha cookware set TEFAL. was £120, now £75. cam murah jer…tp hold dululah, next sale lak yer cik tefal! 

p1010001

 

tgk plak cutlery set. 44 pcs viners . was £125, now £87++. nak tahu, kitaorg dpt semlm exactly the same, kat tkmaxx, was £95, now baru £49.99. bes kan! kan dh citer, tkmaxx mmg bess..

nmpknya, ayah dh mula menggilai brg2 rumah. (bukan desakan ibu yer!) hehe…bagus2!! ayh mmg nk cari cutlery set, knife block set, segala macam kitchenware yg katanya leh pakai wholelife nyer. huhu…nmpknya, ibu dh xde alsan nk beli lagi dan lagi…

p1010002

kalau nk beli kt mesia mmg la mahal yang amat! penah dulu time ibu partime kt isetan klcc (oo yea?? iye..dulu zmn muda2!) jaga bhgian housewhole, sambil keja sambil mengusha barang2 kt situ. tgk cutlery/knife set sampai ribu riban! adoii…xterjangkau duit makk!! hehe..so dh ada peluang beli kt sini, oklah kan!

p1010003

anak ngan ayah sama sebuk!

kalo ada yg kata, dema ni xde keja lain ke, asik sopin jer?…ermm jawapannya mudah..mmg telah ada sekian bajet disediakan utk barang2 rumah seperti yg tersebut di atas dn sebelum2nya..maka peluang ketika murah ini digunakan sepenuhnya utk mencari yg berkenan di hati..jd, xdelah nk kata teman ni boros ya! tidak..tidak..teman masih sedar siapa diri teman, tujuan asal teman di sini, masih tahu batas2 nyer, jangan risau ya… cuma teman mengambil kesempatan atas mana yg mampu. itu sajer! (kuang3x….rasa besalah la plak!!)

sambungan…

sambil menyepot brg2 yg di pesan suruh tengok oleh ayhwan, ayhngah..(kemeja ben sherman mahal jugak la bro…).

 

dah kata, kalo kuar, musti ada benda yg sangkut punya! hr ni hari ayah…hehe setelah dirasuk oleh ibu, ayah TERbeli jaket blablabla yg was £80, now £40, nowlagi, £24..kahkahkah…ibu rasakan, banding ngan boxing day lps, hari ni lagi murah. mmg ya pown, byk brg yg hr tu 40-50%, hr ni jd 70%..pandai toke dia nih!!

pastu ayah dpt set belt ngan wallet brand blablabla £25 jer! suka hati ibu dpt merasuk ayah! lalalala….

baju2 anak hr ni xde tgk sgt. sbbnya, hr tuh dh dpt barang seketol dua..(salah satunya ini!) 

kunun nk cari tight adik kt next or mothercare (debenhams xde design lawa!), kuar2 jer debenhams, sume store dh tutop! aiyarkk..baru kol 5! owh yaa esok new year la..camana leh lupo lak! patut la sume kedai tutop awal.nk pegi mabuk2 rupanya…huhu…

last2 balik ler..incik sharil masak mi goreng basah yg sedappp!! (sejak dua menjak ni ayah suka, rajin dan pandai masak)..bagus2..senang ibu!! hikhikhik…

 

oklah…

gud babai 1429H/2008, welcome 1430H/2009. semoga tahun baru ini membawa lebih kesihatan, kebaikan, keamanan, ketenangan, kejayaan, kasih sayang dan kebahagiaan kepada seluruh umat manusia..sama2lah kita mendoakan kesejahteraan diri, keluarga, rakan2 dan saudara seislam seluruh dunia..AMIN..

SALAM MAAL HIJRAH 1430H DAN SELAMAT MENYAMBUT TAHUN BARU 2009 KEPADA SEMUA!

utk diri sendiri, alhamdulillah tinggalkan 2008 yang manis dengan harapan 2009 membawa lebih kemanisan, insyaAllah..semoga ayah diberikan jalan yg mudah dan dijauhkan kesukaran dalam menempuh 9 bulan yg akan datang..all the best to you ayah, we luv u much!!

 

psstt : azam? ermm..xpenahnya ada azam! uhuu..

tambahan : adik dah melangkah 3-4 langkah dh hari nih..biasalah, abg yg paling xcited! 😀


31 December, 2008 Posted by | Uncategorized | , | 2 Comments

hari kotak!

apa ke benda boxing day nih??

It is based on the tradition of giving gifts to the less fortunate members of society. Contemporary Boxing Day in many countries is for many a “shopping holiday” associated with post-Christmas sales and early starts to ‘January sales’.

 

 

Day 1: Bicester designer outlet.

dari umh uda (peterborough) kol 7. 

 

1

1.baru sampai, org dh ramai.

2. dlm guess, time ni lom penuh sbb kitaorg org 1st yg masuk (kedai baru bukak!)

3. ayah ngah usha ralph lauren jeans

4. uhuu..merahnyer makngah!!

 

ramai giler org serbu guess. sbbnya, sume brg ada lagi 50% less dr rega b4 christmas hr tuh. (kalu xsale, rega dia lagi mahal compared ngan mesia!) sume jd murah. baju, jeans, jam, dan besalah, paling ramai cikkak2 yg gilos mabok beg. ibu yg kunun dah xmo layan guess pon tertewas gak..ahakkss..mmg murah..hbag yg rega kat mesia rm400++, dh jadi £30-£40 jer…sbb tulah sampai 3-4bijik sesorang..ibu? hehe cukuplah satu. sbb? ada taget lain lahh! kuikuikui….

jenguk2 store lain, xde yg murah sgt pon..tp sempat gak zasSs seketul dua idaman hati..lalalala…

 

2

rasa cam penah gambo kt sini satu ketika dulu…bila erk?? 😀

 

apa kess citer mamat ni plak?

rexi

ahaa…ni dia kess nyer!

3

1st time gambo ngan org kenal2 nih…(kalo artis, kem salamm..mak xlayan!!) 

incik ni pon sebok sopin boxing day gak..ahaa…tp dia oklah, xsombon. dia dulu yg nk fotoin sama kita senyum kt kita..mayb ada muka indon kot! hahahhaha…

 

after bicester, terus ke silbury arcade, milton keynes. sini lagi ramai umat manusia..

terjumpa lak lembu2 pak seman kt tengah2 laman nih ha…

6

pic3: wif mak uda.

 

7

jangan pandang belakang..terus saja ya tuan2 dan puan2!

 

posing time…!!

8

 

lagi…

10

 

ibu..adik…ibu..adik….(mak uda tukang amik gamba)

11

mana ayah, abang??

ni dia haaa…..

13

nilah keja abang!!

————————————————————————–

day 2 : stoke-on-trent

14

kol 6 a.m. adik dh siap, abang tdo lagi! 

bertolak dr umh uda kol 6.45 a.m. sampai 9.15 a.m.

 

ROYAL DOULTON

12

ibu ngah menuntut ilmu ngan mak uda…

 

PORTMEIRION

17

 

kat sini rasa cam kt mesia. store tuh penuh ngan org melayu (korean pn!). dtg dr segala pelosok tanahair uk (dr mesia semata pun ada!). borong segala macam yg bekaitan ngan kitchenware/tableware. yg herannya, kaum bapak2 pun sama naik sehh!! (paling lawak, ada sepasang lakibini, siap guna wokitoki roger and out! siap berpecah pasang strategi nk serbu tang mana dulu!..wakakakaka kelakar giler…)

 

tp kata uda taun ni xseramai taun lps..itu lagi berebut2..org korea serbu dulu..

21

(xsmpt nk snap pic org tgh berebut pilih pinggan!)

setroli penuh, xover bajet ke incik sharil?? huhu…

 

81

uhuu..memang Oveeerrrr pon!! (sampai xmuat keta!)

 

ANSLEY

(tarap orang putih yg ada2 jer yg pakai ni!!)

51

tapi time ni la kita yg xbrapa nk ada2 ni leh beli gak. kalo kat mesia, kim salamm!! nk pandang pon takut…

tgk sungguh tekun mereka itu memilih satu persatu. almaklumla…factory store. kenalah teliti..(cup tu kalo xsale rega dia satu £50++. giler mahal! skg sale, £2 satu. giler murah! haha) 

 

61

dua kanak2 yg keboringan menunggu ibuayahudamakuda sopin pingganmangkok..

 

SPODE

1st class antara byk2 yg seangkatan dgnnyer..(cup espresso satu £70!!)

72

tapi dapat gak la seketul dua yg murah2..hehe

 

ROYAL DOULTON/ALBERT

141

WOohooo….sini mmg xmampu..giler mahal..dapat cutlery Arthur Price jer..tupun sbb 75% off. huhu…bes!

 

WEDGWOOD

xdak gambo. hikhikhik…tp sini pun bes. cantik sgt! (sugar jar VeraWang £55 jadik £2.99!)

 

tdo? kat travelodge..bes n selesa. xyah risau xtra bed sbb dia dh sedia sofabed siap ngan duvet nyer skali.

nk checkout dah…

121

 

131

 

makan? sini…(tapau, makan lam keta!)

15

 

nak balik dah…uda ke peterborough, alisa ke newcastle..bubai!!

16

adik nak balik baru nk kawan uda…

abang, xmo balik ncl. nk balik umah uda..umh kita xcantik, umh uda cantik! uhuu..anak…

macih byk uda n mak uda, banyak ilmu dicurahkan! ahakksss…..

ada rejeki, summer sale muncul lah lagi kita disini yer!! 😀

 

saja2 nk soh mata ni tgk retail price dema2 ni…

portmeirion

countyc2a0chinac2a0andc2a0glassc2a0__-1

ni plak $US…

portmeirion-botanic-rosesc2a0-at-mytablewarecom_-your-china-crystal-and-flatware-replacement-resource

kalo mesia, mug sebijik rm80..huhu..

hari tuh dapat ngan rega £3-£10..patutla ramai org sakan gile!

 

psstt : fuh penatnyer n3 nih!

29 December, 2008 Posted by | Uncategorized | , | 7 Comments

free!

apakah ini?

dari photobox!

photobox?

 

uik, apakah ini?

uik??

 

Owh...ini!

Owh...

 

yeay! gamba free dh sampai..cepat giler! ahad antar, selasa dh sampai..bagus2!

sebenarnya gamba2 nih printing pree. bayar postage saja £1.35. bes kan! hahaha..

alkisahnya, cikliza yg dok coventry tu..anto email kt ibu pomot photobox nih. bila ibu join, dpt free  50 prints 6×4.5″.. pastu cikliza dpt reward 50 free lg. maka bila ibu pomot kt ayah lak..ayah join, dpt free 50. ibu dpt lagi 50..haa begitulah kaedahnyer! lagi ramai ibu pomot, lg banyak dpt pree!! (mengikut tektik cikliza, pomot pd diri sendiri! bijak2!)..yahuu boleh la print byk2 gmbr2 yg giler banyakkkk ittew!! (xkose mak nk edit jer kang!!)

 

 

psstt: join utk dpt pree print jer la!!

______________________________________

 

sbb dh ada gamba kan, maka TERpegilah metro centre. (ada kena mengena ker??) haha….

ada…

TERbelilah 2 leather frame kat woolworth..haha. MAKA! rega betol dia £14/se. tp kan kedai tu skang ngah closing down sale (mmg nk tutop terus, bengkerup!) so dpt diskaun 50%…MAKA…mak suke ler!

ramainyer org yg amat! besa pegi sempat jalan satu mall jer, kali ni 3mall tawaf. (ada 4mall, green, yellow, red, blue mall). happening giler!!

pc230008

meriah…
 

adik wat apa???

makan...

makan…

 

makan....

makan....

 

makan lagi!!

makan lagi!!

 

psstt: besnyer cokelat indulgence ittew!! nk skit!

24 December, 2008 Posted by | Uncategorized | , | 3 Comments