lovelyemiralisa…

Salam Dari Newcastle Upon Tyne..

hingga titisan syiling terakhir..

kabut hari ini memang besss…dengan cuaca yang sangat cemerlang (wpon forecast kata heavy rain). sebenarnya keluar rumah dah lambat dah..biasanya kol 9 semua dh siap sedia..dek ralit berskype ngan kerabat melaka, maka terlambatla semua..

mulanya igtkan lengang jer sbb hr ni easter day. rupanya ramai sungguh umat manusia….huhu..

minggu ni, lori pyrex masih lg setia menggamit org2 seperti hamba ini..opss jgn salah paham yer. minggu ni bukan utk ai, tp utk udaemiralisa yg terpaksa dok rumah jer sbb peterboro’ ujan..hehe musti tensi jer xdpt gi kabut! xsemua kiriman uda ada minggu ni, so grab mana yg ada je lah. incik seller tu pun agaknya dh kenal sbb tetiap menggu muka sama jer memborong..hehe siap ada pree lagi seketul dua..


yang paling bes mestilah baju 10p. wakakkaka….pilih punya pilih dapat satu plastik, baru 70p. ada ke jaket levis pun 10p…rasanya makcik tu cam nk bg pree jer..tapi xsmpai ati, so jual jelah 10sen pun..asal clear!

hari ni memang hr mborong baju2 budak…gap, marks&spencer, adams kids, john lewis kids, semuanya 20p-50p jer. mana boleh tahan woo…wpon saiz nya ada yg 6-9mths. wakakkaa…mak belasah jugak! wat stok..huhu..yalah manalah tahu sok2 alisa nk dapat adik, suma saiz baju dh ada.. ūüėÄ …ataupun nnti balik mesia nk bukak online bundle plak..hohooo…. ūüėõ

sebenarnya baju2 budak ni especially yg saiz 2taun kebawah memang sangat banyak dan maveles lagi…sbb bby kan cepat besar, so bila dh tak muat depa jual je lah..wat apa nk simpan lagi..kang tak muat lemari nk beli yg lain plak…so bg kita nk nk wat lasak2 ni, boleh jer beli..lagipun memang cantik dan baru lagi..hardly worn! kalau yg dh berbulu ke, yg comot ker, konpem ai xbeli nyer wpon 5p…hehe..

biasanya dh dekat2 nk tutup barang akan jd lagi murah..sbb biasanya seller malas nk ngangkut masuk keta semula esp brg2 besar..tu sbb ada jer org suka pegi last2 minit..dapat bargain baekk punya…minggu ni disebabkan kelewatan kitaorg tadi, makanya dapatlah merasa saat2 penutupan itu…pyrex yg tadinya 1paun dh turun jd 50p….makanya perabislah mana2 sisa yg ada dlm poket..dapatah seketul dua lagi..

bila dh abis cash, baru boleh melangkah ke kereta..setapak nk sampai ke keta, tnmpk pulak satu jaket yg menawan. mulut saja gatal menanya wpon tahu poket dah yilekk. “its a GAP, ¬£3” n nenek tu sungguh2 suh ai terai…tgk2 saiz, 10! wahh, menyahut seruan…maka mak pun menerailah dgn penuh gaya poket kosong, alamakkk….perfecto la pulokkk! huhu…camana nih..takkan nk kena gi draw cash dulu. dh la org tu dh nk balik..tak ambik rugi, baru dan memang sesweii sekali…hikhikhik…cam becky pun ada… ;D

korek punya korek, seluk sana, seluk sini, akhirnya keluarlah dr poket chenta ¬£1.50, ai dapat 90p…dann, dengan baik hatinya nenek tu menerima titisan ¬£2.40 terakhir kitaorg tu…haha agaknya kesian tgk dok seluk sana sini..wakakakaka…tulah namanya xhengat dunia….

*sebenarnya ada jer siti yg dok offer nk bagi sepaun tambah, tp ai xmo…see, kan dh dapat murah! hehe bijakkan!! ¬†

-beli pyrex pun camtuh gak tadi..yg last2 tu seketul dua paun tetiba dapat 3ketul 3paun, hahaha..sumer gara2 tunjukkan last quid yg kitaorg ada..seller tu siap check dlm wallet chenta lagi..wakakakaka….lu pikirlah sindiri!!


sebenarnya misi utama lom tercapai..beskal abg! agaknya sbb kitaorg dh terlambat, sumer beskal yg bes2 dh kena beli..telan air liur jelah nengok org lain dok usung idaman hati teruna ibuayah tu..frust lagi! kesian dia..kat hexham pun xde apa yg abg nak..yang banyaknya beskal2 utk girl jer..pink kaler.. so mmg xdapatlah..sabarlah sayang..nxt wk kita buru lagi.. ;D

=================================================================================

balik tadikan…

bid bendalah ni…utk si dara ku itu…

burberry-trainer-shoes-kids-size-23-hardly-worn-on-ebay-also-girls_-shoes-clothes-shoes-accessories-end-time-12-apr-09-18_20_57-bst

namun nasib sangatlah tidak menyebelahi mak..hukhuk..mymax bid tersama lak ngan org lain..last2 dia yg menang sbb placed amount tu dulu..huh! kalaulah ai tahu, ai letak tinggi sepaun lagi..huhu..tu lah bila bid 10s terakhir..mana sempat nk lawan lagi! waaa….takde rejeki dik oii..takpe2, meh kita buru yg lain plak! caiyokkk2…….

 

**indahnya kan….

¬†nota ibu : esok bank holiday weyyy!!! kabut lagi ker kita u?? lallalalaa……

Advertisements

13 April, 2009 Posted by | Uncategorized | | 2 Comments

kasut 75p

pernah jumpa kasut brand new 75sen? haha…tara..inilah dia kasut 75p alisa!

 

iphoto-21

 

tak caya? meh tgk price tag…

iphoto-31

 

biru : £14.99 (asal)

hijau : setelah mengalami 2 kali penurunan

merah : memang harga runtuh ranap!

pasni kalo tak abis gak stok dia nih, ai rasa dia campak dalam tong sampah jer, takpun dalam tong shoes/clothes yang nk pi sedekah kat org2 negara meskin…

 

walaupun tajuknya OLYMPUS, (cam nama kamera la plak), tapi kalo nak wat lasak2 alisa men beskal esok2, ok jer…nk beli byk2 adiah kat kanak2 lain, kang org kata olympus jer?? huhu…so, xde la beli saiz lain, ank sendiri takpela dak?

 

sebenarnya sabtu lepas adalah hari kasut sedunia (dunia kitaorg la..)…seperti biasa menjengah pusat2 pembuangan undi duit, ada jer la meroyan yg datang. lagi plak jjb ni tgh wat footwear sale yang sangat sale! adehhh…mana mak leh tahan kan…bak kata Becky Bloomwood, tiap kali tgk sign 50% off, bagai nak gugur jantung dia..haha mmg dasar shopaholic!

 

memang tak bleh tahan…

iphoto-41

 

haha…saya rasa mau pengsan!

belum masuk yg abg dok pegang sendiri dia punya..huh, takmo lepas dah..

akhirnya, checkout dengan 8 pasang kasut pada hari kejadian..ampunnnn… ;P

 

harga memang murah betul..tak larat nak list satu2, yang pasti hari tu, adidas and nike dapat dgn harga less than £10! Le Coq Sportif Р£2..

yang pasti, balik mesia dh tak beli sport shoes alisa dah. stok sampai saiz 8 ockey…! hikhik..

so kawan2, meh la duit korang yang banyak tuh…meh saya belikan kasut2 anda dan ank2 anda pulak! ūüėÄ ¬†

 

ni antara yg smpat di snap…(sebelum disumbat ke dlm tong kasut!)

 

iphoto-51

ni la Le Coq Sportif ¬£2 itu…

iphoto-61

last time dh beli sebijik cam ni, £12 saiz 6, hr tu tetiba jd £6 tp saiz 8..hehe apa lg!

 

iphoto-71

design yg sama di nike outlet, ¬£19, kt jjb ¬£7.50…

 

iphoto-81

ni lak ¬£5..sungguh tdk adil dibndingkn dgn rega di Mlysia….

 

abg, xleh beli yang besar2 sbb dia mmg nk terus pakai, xleh simpan dah.so kalau beli yg besar, haru jer kalau dia nk gak pakai…so, mmg xleh wat stok..

 

 

 

*hari ni gi skul naik scooter baru ngan kasut baru..adeh bujangku itu…

 

 

nota ibu : ibunyer takde….

30 March, 2009 Posted by | Uncategorized | | 5 Comments

hari minggu..

SABTU  

acara : jalan2 cari ikan.

peserta : nurin, ayhnurin, ibunurin, emir, alisa, ayhemiralisa, ibuemiralisa, unclePakarIkan.

Venue : Fish Quay, Sunderland

 

iphoto3

minyak haruslah diisi..

 

pukul 8.30a.m rombongan cikkiah sudh pun betolak dr ncl. kekdah utamanya, nk menunggu kapal2 ikan pulang dr laut dan memborong hasil2 tangkapan lah..wah! teruja…¬†

 

iphoto-116

kaum bapak2 tabah menunggu walaupoon….

ko biar betul weii…ada ke tak nih?

ada…kita tunggu sini arr…

 

iphoto-315

 

tengok sana! dia dh mari weiii….*muka penuh harapan!*

hihi..skali bukan daa….

keciwa! dh la sejuk, br lepas snow…icy, harapan plak menggunung…

 

iphoto-410

ikan tadak, kita posing dulu!!

iphoto-513

 

jenuh menunggu, kapal yg dinanti xmuncul2…

jomlah kita berputus asa…kita serbu sini sajaa…

 

iphoto-74

seketul ni jer pun kedainyer..

 

iphoto-611

bratur nk pilih ikan..

kata pakcik jual ikan ni, kapal ikan balik petang, tupun wkdays…huh! patutla..pepagi wkend suma nelayan tdo lorr…(keja nelayan pun ahad cuti!)¬†

 

last2 sume org borong fish dr kedai jer…

 

iphoto-84

 

 inciksharil tersenyum bangga dapat sopin ikan! haha..

dapat sekor salmon, makarel besar, seabass dan ikan uji rasid (kata cikwani)..

¬†wpon xbyk pilihan ikan (yg dimakan), tp mmg puehatilah! rega mmg murah amat…banding ngan biasa beli kt ncl (kata pakarikan kalo dpt beli ngan nelayan lagi murah!)¬†

 yalah, mana tak suke, kat sini yg mkan fish hanyalah org ada2 saja..

¬†biasa beli kt morrisons or asda or tesco, tu pun salmon slice…kalo nk seabass tunggu yg discounted br beli..tu pun spesis mudamudi. tak puas langsung nk menikmati!

  

 

balik rumah kerja2 mengurus ikan dilakukan oleh inciksharil lah..hehe dah org volunteer kan!

tghari tu jugak, dapatlah kami makan ikan uji rasid (sbb mata dia besar!) masak kicap dengan rakus sekali…sungguh menjilat jari! (hihi..amat kesian kan!).¬†besnyer dapat makan ikan banyak2!!

rasanya stok ikan yg dibeli tu cukup untuk melupakan ayam+daging seminggu….

* next time kena pegi wkdays…tunggu kapal ikan pulang dr samudera…wahh!!

 

 

AHAD

acara : majlis akikah 4 baby baru..

peserta : semua rakyat mlysia di ncl

venue : rumah balai malaysia ncl.

menu : kambing 5 ekor yg dimasak macam2…

 

kambin?? huhu…walauponn akaq xmkn kambin. sebenarnya penah try makan, tp akhirnya abis uratsarapku ini sakit2…maknanyer tak sesweii la tu kan!¬†

hr kejadian tu mengagahkan diri menerai jgak menu yg ada..kambing masak itam, kambin panggang, kambing kuzi, tp tetap tekak mak ni xleh terima..(seb baik ada ayam penawar hati).  

bangun pagi ni, aduss..nyut nyut nyut..kepala..rasanya mau pecah…

tatau gara2 kambinkah (skit sgt je masuknyer)? ataupon tdo yg ala2 ayam sbb mlayan alisa yg mmg tdo2 ayam jer tetiap mlm… tah la!

yg pasti lg konpem, lps nih jgn gatal2 nk mncoba nasib ngan lamb lagik..hikhikhik..

 

tak byk pun picass yg smpt disnap..mamapaparazi sebok melayan ank!

iphoto-95

bulat : ibu2 kpada baby2 baru..

iphoto-104

iphoto-123 

tu jer!

gambar makanan pun tadak…

tp majlis mmg meriah..kaum bapak2 merewang 3 hari 3 malam….balik2, sume pun dh bebau kambin..haha!¬†

bila skali skala dpt bekumpul bersosial cam ni, mmg la sonot..idakler bosan benar..

bagusnyer ada rumah balai, tetiap menggu ada jer aktiviti berlangsung…bagus2! wpun xsume join (biasanya jumpa muka yg sama jer), tp sekurang-kurangnyer dpt la angin mesianyer…bebudak pun ada tempat nk blaja ngaji. lega makbapak…

tahniah kepada barisan penggerak BALAI MALAYSIA NEWCASTLE….

*tepuk..tepuk…*

 

nota ibu : jd ke kelas baking cikwanni?

 

opss…

 

 

nak menyelit sket..

sebenarnya kan..kan…sempat lagi melencong….hehe
iphoto-133

 

tadaa….

iphoto-144tambah!

 

sebenarnya misi mencari benda lain..tp xjumpa plak! sbg pengubatnyer….lalalala..

 

 

16 February, 2009 Posted by | Uncategorized | | Leave a comment

snow itu..

kata org, ncl sejukkk..biasanya kalo sejukk selalu la dpt snow banding ngan tmpt lain. tp stakat nih, baru skali heavy ¬†snow shower..wpon hari2 giler sejuk sampai abis sakit segala otot menahannya..*lagi2 dok dlm rumh yg mcm peti sejuk nih..sejuk tahap gigil grrrr…..*

bila jarang dpt snow, biasalah..akan wujudlah kejakunan. bukan org2 cam kita jer, org2 dia pun rupanyer jakun snow! haha…gelakkan mereka dan keluarga mereka!!

 

sabtu lps, maka berduyunlah orang ramai ke Dalton Park. kononnyer dorang bwk real snow utk bebudk main..xcited kemain lg siabang nyer..siap segala bagai…

sampai kt sana…

alahai..ciput jer!!iphoto-11 kahkahkah..

 

mmg konpem utk budk2…hehe..kunun ibu pun berangan nk baling2 snow ball..hihi..tipu tertipah!

 

abg suke kemain… bila tgk dorg provide sledge, lagilah! org lain gigih beratur, abg dgn xcitednyer lari2 cari jln masuk, dan dgn senang hatinyer tetiba dh tepacak kt dlm snow area tuh…hehe

jenuh ayah kejar abg, nk bagitau kekdah sebenar nk enter kawasan kejadian..seb baik xkena sound si penjaga snow berbaju merahnyer makngah itu!  

iphoto-13 

 

 

¬†¬† akhirnyer abang akur..hehe kena beratur ¬† ¬† ¬† ¬†daa…¬†

 

 

 

 

 

 iphoto-12

 

sudah sampai turn saya…yeayy!! dgn tabah abg menunggu…

sejuk??

adoh tak payah citer! beku segala kaki tangan, pipi dh xrasa cam pipi lagi dah..so xyah la berangan nk senyum2 amik gambo!

 

 

iphoto-14

 

 

 

 dapat jer itu sledge, dh  xpedulikan ayah lagi..pantes2!

 

 

 

 

 

 

iphoto-15 iphoto-16 iphoto-18

iphoto-23

 

iphoto-19

 

oklah kan..sekurang-kurangnyer terubat la jgak harapan nk main bendalah ni pada kejadian sebenar-benarnyer…puas hati sayang??

 

adik??

uhuu..disebabkan sejuk yg amat, ibu bwk adik jln2 masuk kedai sanasini mencari kepanasan sejati..

tapi belom tuh sempat gak adik posing..

iphoto-201  iphoto-22

 

menunjuk gigi atas yg baru nk kuar konsepnyer..

preview-of-e2809cuntitlede2809dpdf-1-page

(amacam ayhngah, ayhwan? ada rupa cameramu yg canggih itu tak?? ini blom edit lg nih…hihi..)

*yg penting ai punya leh celup dlm air..lalala*

 

pastu…cam biasalah, aktivit mencuci mata merangkap mencuci poket skali..

 

iphoto-251

 

kedai wajib singgah..CLARK!

 

adik bz membelek boot yg sama tinggi dengan dia..hehe ada hati nak try tuh!

 

 

 

 

 

 

iphoto-26  

 

 

 

  motip : skali sekup sama daa..

 

 

 

 

kali ni levis £2 dh xde..frust jer. rega dia dh kembali normal..

rupanyer levis kt sini kalo xsale lg mahal dr rega kt mesia. giloss!!

 

tapiiiiii……….

 

ai TERjumpa jeans gap ¬£5 la plak.. ūüėÄ *tidak..tidak..jgn salahkn saya! sila salahkan tokey gap itu..*

yang mana telah kuhasut makcikennie utk turut serta..haha. mari..mari….

so sesapa yg berhajat..silalah!

 

nota ibu : jln2 sekitar pun dh siap ditabur garam utk persediaan snow.. mungkinkh??

 

 

 

1 February, 2009 Posted by | Uncategorized | , | 3 Comments

dia datang…lalalala

lama nau rasanya xdgr pekataan kabut! haha…MAKA mulai hr ni bermulalah semula rutin mingguan..ngeh ngeh ngeh…i loikee!!

 

tatau nape gatal tgn mouse ni mengelick (bole gitu?) carbootjunction.com..ya la manalah tau ada plak bonet2 yg nak tebukak awal kan..xsabau nk nunggu bln 2 weh!!

 

title_image_brookfield_car_boot

MAKAnya..terpancarlah cahaya berseri-seri di muka pengelick ini! yeay!! ada yg dh mula beroperasi. Indoor TableTop Carboot Sale..NorthShield…jom ramai2!!

 

SATURDAY :

pagi kol 10, ayhnurin call ajak join ke sunderland, jalan2 carik ikan..hehe mak suke! tp…cannot make it cz alisa tdo. kata kol pat dh bgn kan!

btw, nurin dpt ikan aper??

after zohor, bertolaklah rombongan cikkiah ke northshield. 15 menet jer pown! sampai kt sana dalam kol 1.15..dh ada org brator. (leh masuk kol 1.30).ishh omputeh nih ada jer. lepas2 raya pon sebok nk sopin! (hihi…marah plak kak bedah!) utk pengetahuan tuan2 dan puan2 sekalian, kami pat org jer org asing di situ..wahhh…giler obsess kabut! <—- katalah papapun. mak xkesah!

 

seller? hahaha..adalah lam 20 org. hall kecit jer. org nk beli berduyon-duyon…agak sume dh rindu sama itu kabut daaa…

bes? oklah..wpon tepaksa berebut tolak menolak nk tgk barang..

kecit2 tmpt tu pun, abih gak berpuluh¬£¬£¬£¬£! huhu…mmg aku insan yang lemah!

paling bes, berbaloi, puehati, mavelesss, dapt tv LCD sony 28″. (haha berangan!).

dptlah ganti tv ketuk yg ada kt umh tuh…xde lah lg bunyik gung gang gung gang¬†org a.k.a ayah ketuk tv mlm2 buta..xde la lagik dgr abang marah2 tv jd itam time tgk ninja¬†warrior..

 

nak tau brapa rega dia? ¬£500 shj. opss…lupa lak titik…¬£5.00

penah jumpa tv 5hengget? tak kan…sure korang jelesnyer! wakakakakaa….

kalo ditakdirkan hayatnyer cume sehari ato semenggu, xdelah mak ralat sangat! itupon stlh hampir terpedaya dan tertewas ngan desakan hawanapsu-LCD 32″ kat ebay! HAMPIR yer adik2..baca betol2..hikhikhik

 

lagi yg bes, ibu dpt 2 air bau¬†(wah, klasik giler!) yg tak diragui isipadunyer…45ml hugo boss (5ml dh dsembur tuan asal..haha poyo!) dan¬†

50 ml CK contradiction ( ye ye..aku tau dia nih otai giler! tp i loikee!!)..yg 1st tu dpt ngan rega ¬£3 n ck tuh ¬£5..<—setelah dikecek2! (vtech nyer lappy pon mamat tuh leh jual ¬£2 jerk!) <— tetiba tingat zaman dulu kala, sembur contradiction pn. ctjijah nk kuar detin! haha…btw, tq mate!

haha..puashati giler! kalo camnih la, misi sebulan satu bau leh jadi kenyataan nih…(syukur misi itu tdk melibatkn unsur2 hbag! uhuu….)

hoho…

maapkanlah diri ini..sebagai insan yg AMAT2 lemah dgn godaan, terimalah diriku seadanyer…<—pesanan penaja tuk laling ku! hikhikhik…

 

utk ANGAH, mamana dh beli¬†roller-blade¬†angah kaler merah seperti yg direquest! huh sebbaik jumpa red karer..trus mamana ZasSs..sepaun jer pown! ngeh3x…ayahchik tu nok etek la tuh!

tuk nenek, ibu dpt loceng wedgwood ngan royal worcester¬†50p jerk! bes2…

 

adehh..tetiba ngantok la plak. sok2 aa sambun! 

 

tata!

 

psstt : nnti kang update tv baru i ittew ockey!!

10 January, 2009 Posted by | Uncategorized | | 4 Comments

kembali!

after almost 2wks emiralisa bersukaria kesana kemari, hari nih, sumenyer back to normal…abg dh setat skul, ayah pn dh setat mengadap buku semula…no more wkdays skoping (kata incik atuk), paling kuat pon, morrisons or tesco.¬†tupon kalo ada brg abis…takpon, ke watan or newcastle halal food aje la…huhu…(besanyer ayh jela pegi!).¬†

so, bermulalah penantian wkend saban menggu!…lagi2 carboot blom beroperasi. boringnyer!!

last wk we had a marathon outing. start from new year’s eve (31st dec) until yesterday (5 jan). everyday ockeh! haha…mmg gile dan menggile!!

kemuncaknye on sunday bila emiralisa ke city centre..selagi xp jengah fenwick tuh, mmg ibu xsng dok..ermm…mmg bes! byk btol godaannye…

ada la a few pics yg sempt d klik2…

iphoto-10

dalton park.

beauty and the beast christmas show..

beauty and the beast christmas show..

ni kat metro centre..show ni cumil banget..bdk2 suke ler! after show siap peluk2 bagai, amik2 gambo..tp abg xmo dekat pon. ish..pemalu la kunun teruna ibu nih!

ni plak kt luar fenwick. sbenanya sume makcik pakcik adik kakak dlm cermin tuh bergerak2 dan menyanyi2 bagai…kunun tgh bersuka ria nk sambut christmas. cantik dorang decorate benda alah nih..lengkap dari depan umh sampailah ke dapo…iphoto-21

ni bagian dapo. makcik bedah kt blkg tuh ngah masak sambil nyanyi2..incik2 kt atas tuh, kehulu kehilir kuar masuk. ank2 main turun naik tangga..cute sgt!

 

iphoto-5

ni kat depan umh deme..

iphoto-31

deme tgh bergelak ketawa MENEGUK! siap ada swinging GRO lagi! haha..

iphoto-7

 

iphoto-4

 

errr…mana lagi tu??

iphoto-81

sekian trima kasehh!!

 

dan……

 

 

bila dh kena kurung dlm umh, nilah kejadiannyer…huhu…jenuh mak nk ngemas nih kang!!

iphoto-9

 

psstt : ngah wat paper work tuk next season. lalala…

6 January, 2009 Posted by | Uncategorized | | 2 Comments

ebay!

yahuu!!! 1st time menang bid. (ke xdak org lain bid? haha..)

laura-ashley-dress-18mths-bnwt-on-ebay-also-girls_-clothing-clothes-shoes-accessories-end-time-03-jan-09-19_17_44-gmt-2

 

6 bidder ockeyy….wakakakkaka…(mak tunggu hingga saat akhir taw!)…yeaayy…betambah se lagi dress adik!! ūüėÄ

 

yg ni lom lg sampai…

100m-x-500mm-bubblewrap-quality-small-bubble-wrap-on-ebay-also-roll-length-100m-bubble-foam-wrap-packing-posting-supplies-business-office-industrial-end-time-11-jan-09-11_03_19-gmt

ibu xsbr nk bungkus brg nih…(xcited nk balik dh ker??)..huhu..

 

psstt : ada se lg. tunggu tuesday lak. last minute bid! lalala…

4 January, 2009 Posted by | Uncategorized | , | 4 Comments

jeans £2, sakit

penah jumpa jeans 2hengget? ¬†ni dia…

 

p1020010

 

tak caya? hihi…’terjumpa’ kt levis’s store dalton park. wakakakka….ada rak ¬£2, ada yg ¬£5. bukan cutting yg bukan2 yer incik2, bukan juga yg kaler2 endon, yg mmg sempurna pada pandangan mata ini!

TAPI

harap maklum, available utk 26/27 shj….. ūüėÄ (sebaik pinggan mak dh mengecit! hikhikhik riak sungguh!! nauzubillah…alhamdulillah!!)

ikut hati nk rembat patlima lai, oleh kerna alisa dh mengamuk nk tdo, MAKAnya huhu..sempt 2jer..

(¬£2×2=¬£4, ¬£4×5=rm20), levi’s 2lai 20hengget…leh tahan ker kalo korang? xleh kan!¬†

moralnyer : jgn g jengjalan mana2 lagi…dok umh ajer!! ūüė¶

dahla xmo ckp pasal beli2 lagi! angka dlm bank dh mnyusut dah! sekian terima kasih….

 

psstt: sapa2 saiz 26/27 cepat gi dalton park! sementara stok masih ada…kuang3x!

 

———————————————-

SAKIT!

 

1. jari jemari…

iphoto

tatau napa, ibu dia dh merekah cam kena hiris. siap darah2 lagik! huhu…sakitnyer nk wat keja. sbb? dh kata tatau!! tapi jari2 belah kanan ni mmg mengering, menggelupas cam ketas pasir dh nih. kejap baik kejap jadik balik. nk kata sbb basuh pinggan, pakai glove…nk kata sbb air panas-sejuk, belah kiri tak plak. ermm…tahlah!

 

2. kaki dan uratsarap  yg seangkatan dengannya..

sebabnya?

gara2 beliau inilah!

 

p1020003

(ceh cam org kawen jer duduknya!)

pakai outing skali jer hr tuh, sakitnya mak aii…hr nih lom ilang! saiz dh betul. 5.5 uk…tp pakai longgar la plak. masa terai hr tuh ok jer..camana nih?

nak pulang bukan dekat2 punya kedai. 4jam tuh. kt newcastle ni xdak plak store timberland..

ebay? huhu…malasnyer nk layan!

ermm…tunggu jelah kaki mak membesar skit lagi!! boleh ker?? hikhikhik

 

psstt: sapa nk timberland murah? hubungi saya…uwaaaaa!!!!

tgk nih…

2 January, 2009 Posted by | Uncategorized | | 4 Comments

hai2 bai2..

semalam emiralisa ke tesco. beli monthly stock..banyak gak groceries yg di price cut kan, kagum sungguh. alhamdulillah dpt jimat sepaun dua…

huggies adik pun dr ¬£8++ jadik ¬£5++ jer..MAKA ayh pun beli la stok itu wpun ada lg sekotak yg belum bukak…hehe..bes, guna voucher lg!

lom abis lagi citer mmbeli dan mmbelah pinggan mangkuk..kt tesco smlm TERambik pyrex 3-4 ketul. mcm2 saiz..tgh murah kan, xrugi rasanya. almaklum la kilang pyrex kt sunderland tu dh xde (pindah ke china), kalo tak dpt la beli pyrex 50p byk2…beli kt tesco ni range dlm ¬£3-¬£7 after less..pyrex stone tu dlm ¬£6 lebih jer. ok la tuh kot! (maklang emiralisa, jd ke kirim pyrex??)

sebenarnya stok pyrex ni dh byk. dulu kirim kt uteh (time tuh uteh beli kt kilang, 50p-¬£1 satu. bg rm100, byk gk dpt) + uteh adiah lg..tp desakan napsu tamak kan, MAKA nya, azam ibu…sebulan at least dpt seketul dua pyrex xkira apa saiz, bentuk dan rupanya. (nk adiah org…)..huhu..mulia tak?? insyaAllah…

 

tadi, ibu tgk ayah berhempas pulas menyiapkan esemannya, MAKA ibu dgn baik hatinya tanya ayah, ayah perlukan ketenangankah? sungguh ada niat terselindung disebalik soalan bonus itu! haha..dan…ayah memang masak dgn soalan sekacang itu. ya..tidak..ya..tidak…JOM!! yahoo….\o/

pe’el dok ukay pedana dulu muncul kembali..tak kira w/days, kaki gatal jer rasa nk kuar. lagi2 skg abg cuti lg..maka mmg xde halangan. sejuk?? ermm…xjd mslh! metro centre kan panas..wakakakakka…..

niat sbenarnya mmg nk bejalan jer..(betul!). bg ayah release tensen (ke ibu??). lps asar, dlm masa 15menet siapkn bdk2 (besa 1jm xkurang!). kuar rumah, mak aiii sejuknya mencocok. siap ada snow halus2 manja turun..(pon bukan halangan!!)

sampai metro centre, terus ke debenhams. 

sebenarnya dh ada taget kt sini. nk tgk piuk belanga plak. haha…(xabis lagi??)

hr tuh dh usha cookware set TEFAL. was ¬£120, now ¬£75. cam murah jer…tp hold dululah, next sale lak yer cik tefal!¬†

p1010001

 

tgk plak cutlery set. 44 pcs viners . was £125, now £87++. nak tahu, kitaorg dpt semlm exactly the same, kat tkmaxx, was £95, now baru £49.99. bes kan! kan dh citer, tkmaxx mmg bess..

nmpknya, ayah dh mula menggilai brg2 rumah. (bukan desakan ibu yer!) hehe…bagus2!! ayh mmg nk cari cutlery set, knife block set, segala macam kitchenware yg katanya leh pakai wholelife nyer. huhu…nmpknya, ibu dh xde alsan nk beli lagi dan lagi…

p1010002

kalau nk beli kt mesia mmg la mahal yang amat! penah dulu time ibu partime kt isetan klcc (oo yea?? iye..dulu zmn muda2!) jaga bhgian housewhole, sambil keja sambil mengusha barang2 kt situ. tgk cutlery/knife set sampai ribu riban! adoii…xterjangkau duit makk!! hehe..so dh ada peluang beli kt sini, oklah kan!

p1010003

anak ngan ayah sama sebuk!

kalo ada yg kata, dema ni xde keja lain ke, asik sopin jer?…ermm jawapannya mudah..mmg telah ada sekian bajet disediakan utk barang2 rumah seperti yg tersebut di atas dn sebelum2nya..maka peluang ketika murah ini digunakan sepenuhnya utk mencari yg berkenan di hati..jd, xdelah nk kata teman ni boros ya! tidak..tidak..teman masih sedar siapa diri teman, tujuan asal teman di sini, masih tahu batas2 nyer, jangan risau ya… cuma teman mengambil kesempatan atas mana yg mampu. itu sajer! (kuang3x….rasa besalah la plak!!)

sambungan…

sambil menyepot brg2 yg di pesan suruh tengok oleh ayhwan, ayhngah..(kemeja ben sherman mahal jugak la bro…).

 

dah kata, kalo kuar, musti ada benda yg sangkut punya! hr ni hari ayah…hehe setelah dirasuk oleh ibu, ayah TERbeli jaket blablabla yg was ¬£80, now ¬£40, nowlagi, ¬£24..kahkahkah…ibu rasakan, banding ngan boxing day lps, hari ni lagi murah. mmg ya pown, byk brg yg hr tu 40-50%, hr ni jd 70%..pandai toke dia nih!!

pastu ayah dpt set belt ngan wallet brand blablabla ¬£25 jer! suka hati ibu dpt merasuk ayah! lalalala….

baju2 anak hr ni xde tgk sgt. sbbnya, hr tuh dh dpt barang seketol dua..(salah satunya ini!) 

kunun nk cari tight adik kt next¬†or mothercare (debenhams xde design lawa!), kuar2 jer debenhams, sume store dh tutop! aiyarkk..baru kol 5! owh yaa esok new year la..camana leh lupo lak! patut la sume kedai tutop awal.nk pegi mabuk2 rupanya…huhu…

last2 balik ler..incik sharil masak mi goreng basah yg sedappp!! (sejak dua menjak ni ayah suka, rajin dan pandai masak)..bagus2..senang ibu!! hikhikhik…

 

oklah…

gud babai 1429H/2008, welcome 1430H/2009. semoga tahun baru ini membawa lebih kesihatan, kebaikan, keamanan, ketenangan, kejayaan, kasih sayang dan kebahagiaan kepada seluruh umat manusia..sama2lah kita mendoakan kesejahteraan diri, keluarga, rakan2 dan saudara seislam seluruh dunia..AMIN..

SALAM MAAL HIJRAH 1430H DAN SELAMAT MENYAMBUT TAHUN BARU 2009 KEPADA SEMUA!

utk diri sendiri, alhamdulillah tinggalkan 2008 yang manis dengan harapan 2009 membawa lebih kemanisan, insyaAllah..semoga ayah diberikan jalan yg mudah dan dijauhkan kesukaran dalam menempuh 9 bulan yg akan datang..all the best to you ayah, we luv u much!!

 

psstt : azam? ermm..xpenahnya ada azam! uhuu..

tambahan : adik dah melangkah 3-4 langkah dh hari nih..biasalah, abg yg paling xcited! ūüėÄ


31 December, 2008 Posted by | Uncategorized | , | 2 Comments

hari kotak!

apa ke benda boxing day nih??

It is based on the tradition of giving gifts to the less fortunate members of society. Contemporary Boxing Day in many countries is for many a “shopping holiday” associated with post-Christmas sales and early starts to ‘January sales’.

 

 

Day 1: Bicester designer outlet.

dari umh uda (peterborough) kol 7. 

 

1

1.baru sampai, org dh ramai.

2. dlm guess, time ni lom penuh sbb kitaorg org 1st yg masuk (kedai baru bukak!)

3. ayah ngah usha ralph lauren jeans

4. uhuu..merahnyer makngah!!

 

ramai giler org serbu guess. sbbnya, sume brg ada lagi 50% less dr rega b4 christmas hr tuh. (kalu xsale, rega dia lagi mahal compared ngan mesia!) sume jd murah. baju, jeans, jam, dan besalah, paling ramai cikkak2 yg gilos mabok beg. ibu yg kunun dah xmo layan guess pon tertewas gak..ahakkss..mmg murah..hbag yg rega kat mesia rm400++, dh jadi ¬£30-¬£40 jer…sbb tulah sampai 3-4bijik sesorang..ibu? hehe cukuplah satu. sbb? ada taget lain lahh! kuikuikui….

jenguk2 store lain, xde yg murah sgt pon..tp sempat gak zasSs seketul dua idaman hati..lalalala…

 

2

rasa cam penah gambo kt sini satu ketika dulu…bila erk?? ūüėÄ

 

apa kess citer mamat ni plak?

rexi

ahaa…ni dia kess nyer!

3

1st time gambo ngan org kenal2 nih…(kalo artis, kem salamm..mak xlayan!!)¬†

incik ni pon sebok sopin boxing day gak..ahaa…tp dia oklah, xsombon. dia dulu yg nk fotoin sama kita¬†senyum kt kita..mayb ada muka indon kot! hahahhaha…

 

after bicester, terus ke silbury arcade, milton keynes. sini lagi ramai umat manusia..

terjumpa lak lembu2 pak seman kt tengah2 laman nih ha…

6

pic3: wif mak uda.

 

7

jangan pandang belakang..terus saja ya tuan2 dan puan2!

 

posing time…!!

8

 

lagi…

10

 

ibu..adik…ibu..adik….(mak uda tukang amik gamba)

11

mana ayah, abang??

ni dia haaa…..

13

nilah keja abang!!

————————————————————————–

day 2 : stoke-on-trent

14

kol 6 a.m. adik dh siap, abang tdo lagi! 

bertolak dr umh uda kol 6.45 a.m. sampai 9.15 a.m.

 

ROYAL DOULTON

12

ibu ngah menuntut ilmu ngan mak uda…

 

PORTMEIRION

17

 

kat sini rasa cam kt mesia. store tuh penuh ngan org melayu (korean pn!). dtg dr segala pelosok tanahair uk (dr mesia semata pun ada!). borong segala macam yg bekaitan ngan kitchenware/tableware. yg herannya, kaum bapak2 pun sama naik sehh!! (paling lawak, ada sepasang lakibini, siap guna wokitoki roger and out! siap berpecah pasang strategi nk serbu tang mana dulu!..wakakakaka kelakar giler…)

 

tp kata uda taun ni xseramai taun lps..itu lagi berebut2..org korea serbu dulu..

21

(xsmpt nk snap pic org tgh berebut pilih pinggan!)

setroli penuh, xover bajet ke incik sharil?? huhu…

 

81

uhuu..memang Oveeerrrr pon!! (sampai xmuat keta!)

 

ANSLEY

(tarap orang putih yg ada2 jer yg pakai ni!!)

51

tapi time ni la kita yg xbrapa nk ada2 ni leh beli gak. kalo kat mesia, kim salamm!! nk pandang pon takut…

tgk sungguh tekun mereka itu memilih satu persatu. almaklumla…factory store. kenalah teliti..(cup tu kalo xsale rega dia satu ¬£50++. giler mahal! skg sale, ¬£2 satu. giler murah! haha)¬†

 

61

dua kanak2 yg keboringan menunggu ibuayahudamakuda sopin pingganmangkok..

 

SPODE

1st class antara byk2 yg seangkatan dgnnyer..(cup espresso satu £70!!)

72

tapi dapat gak la seketul dua yg murah2..hehe

 

ROYAL DOULTON/ALBERT

141

WOohooo….sini mmg xmampu..giler mahal..dapat cutlery Arthur Price jer..tupun sbb 75% off. huhu…bes!

 

WEDGWOOD

xdak gambo. hikhikhik…tp sini pun bes. cantik sgt! (sugar jar VeraWang ¬£55 jadik ¬£2.99!)

 

tdo? kat travelodge..bes n selesa. xyah risau xtra bed sbb dia dh sedia sofabed siap ngan duvet nyer skali.

nk checkout dah…

121

 

131

 

makan? sini…(tapau, makan lam keta!)

15

 

nak balik dah…uda ke peterborough, alisa ke newcastle..bubai!!

16

adik nak balik baru nk kawan uda…

abang, xmo balik ncl. nk balik umah uda..umh kita xcantik, umh uda cantik! uhuu..anak…

macih byk uda n mak uda, banyak ilmu dicurahkan! ahakksss…..

ada rejeki, summer sale muncul lah lagi kita disini yer!! ūüėÄ

 

saja2 nk soh mata ni tgk retail price dema2 ni…

portmeirion

countyc2a0chinac2a0andc2a0glassc2a0__-1

ni plak $US…

portmeirion-botanic-rosesc2a0-at-mytablewarecom_-your-china-crystal-and-flatware-replacement-resource

kalo mesia, mug sebijik rm80..huhu..

hari tuh dapat ngan rega £3-£10..patutla ramai org sakan gile!

 

psstt : fuh penatnyer n3 nih!

29 December, 2008 Posted by | Uncategorized | , | 7 Comments