lovelyemiralisa…

Salam Dari Newcastle Upon Tyne..

MY MAY..

MAY..

LABOUR DAY (hehe..)

MOTHER’S DAY

TEACHER’S DAY

EMIR’S BORN DAY (sangat berkaitan ockayy!!)

ANNIVERSARY

WOWW!!


nothing much dear…..just this..

really adore..

owhhh….can’t wait for this new baby….!!

12 May, 2010 Posted by | Uncategorized | 1 Comment

Selamat Hari Ibu..

Salam..

ok, malam ni terasa sedikit rajin untuk memblog. Bukan apa takut terlupa bila tiba harinya..

diam tak diam dah masuk 6 tahun saya menjadi seorang ibu..

masih lagi terasa perasaannya waktu saat pertama dulu.

Rasa tak percaya dah ada anak…hehe..maklumlah, perasaan muda remaja..

bes ada anak.

lagi bes kalau umo muda tp anak berderet..5 ker, 7 ker, 10 ker….

memang menjadi impian. tp…rasa mcm tak mampu jer..

tak mampu dr segala segi.

fizikal dan mental..

layan karenah anak memang seronok,

tapi penat! lebih2 lagi bila ada tekanan di tempat kerja

kesian anak bila penat tu dibawa balik ke rumah..

walau di cuba sedaya upaya melayan,

kadang2 terbabas jugak.

sebab tu project ke-3 asik tertangguh jer..

takut tak mampu menggalas.

nak..bukan tak nak..

nakk sangaatttt…

tapi skg mungkin blom sesuai..

tapi bila??

tah! xde jwpn..

okay, sebelum saya melalut tak pasal, balik pada tujuan n3 sebenar..

Untuk bonda tercinta, ibunda mertua terkasih dan semua ibu2 di dunia yang sgt dikagumi…..


Menjadi ibu bukanlah tugas yang mudah. kita perlu menjadi ibu untuk tahu betapa berharganya ibu kepada kita…

Kasih sayang yang tak akan pudar untuk kalian..semoga hidup sentiasa dirahmati dan diberi kesihatan yang baik disamping anak cucu yang sentiasa menggembirakan….aminn.

7 May, 2010 Posted by | Uncategorized | Leave a comment

Daisy+Minnie..

Bertemu kita sekali lagi dalam episod ruang tamu rumah saya..hahah poyo!

ruang ni seperti biasalah, amat jarang digunakan..kalau adapun minnie ngan daisy jer yg suka bersantai-santaian di petang hari..

sofa ni ceritanya bukan pilihan sebenar akak leong….kalau ikut akak, akak nk spesisnya lain.

kurang-kurang camni kan…

sangat gojesss kan?? kahkahkah…takdelah, aku tgk pun mcm karipap gulung jer….sikit tak bekenan!

tapi harus kucari mana nak dapat yg mcm ni…heheh..seksisss

tp jawatankuasa bersama tak luluskan..akak nk merajuk rasa kurang berbaloi pulak….bila mintak kaler kesukaan, langsung direjek dgn alasan jgn berangan nk pakai sofa putih kalau anak dah 2! maka akak redho dlm terpaksa….

putih ini sangat menawan bukan? sila setuju!!

tp akak paling suka ni!! inilah pilihan sebenar akak leong…

memandangkan yang lain2 akak dh menang, maka rayuan pihak lawan agar pilihan sofa diberi padanya harus akak tunaikan…huhuuu…tp suatu hari nanti, pasti aku bwk balik jugak seketul ini utk di mix and matchkan….insyaAllah kalau ada rejeki..

cuma sekarang ni masih dlm penburuan coffee table yg sangat susah nk jumpa mcm ni…


kalau ada sesiap penah nmpk, sila maklumkan pada saya yer!


ya, penggunaan gambar yang sangat klasik..almaklumlah, penat bawak balik dr uk..heheh..kurang2 sebulan boh dia kat situ, kang rasa tak berbaloi pulak ngangkut…..okay..tambah lagi sebulan!

cermin pada tiang tu agak kurang berfungsi..konon nk luaskan ruang, sekali jaraknya sebegitu, tak berapa nak nampak.. tapi yang tak tahannya…org yg buat ni siap tanya, mana dapat idea ni? 1st time sy buat cermin pd divider ni…heheh…

kembang sekejap. tpp….betul ker?? heheh…ya lah, mungkin org melaka blom ada kot, tmpat lain dh melambak…

tahlah, tak kesah ponn…idea baru ke lama ker, yang penting apa kita nak dapat..kan..kan!

oklah, bnyk nk cerita tp ngantuk giler sudahhh…sekarang ni mmg tgh bz tahap dewa..penat badan toksah cakap. dari sekolah sampai ke rumah..ada masa curi2 mcm ni br blh lepak mengadap. tu pun sampai terlebih had masa…dh pukul 12.30 dah…tdo..tdo..kang dapat 5 jam jer..adusss..tekanan makin dirasa. cikgu skg xmcm cikgu dulu..

kalau tanya bes tak jd cikgu??

MENYESALLLLL!!!!!!!!!!!!!!

ok dah melalut, nnti2 sambung..nite2!


3 May, 2010 Posted by | Uncategorized | 1 Comment