lovelyemiralisa…

Salam Dari Newcastle Upon Tyne..

dapur saya..

cerita yang dah lama terperap..

alkisah dapur saya..

ni 3D design..

realitinyer ini….

ni lagi real….huhuu..

tetiba nmpk byk barang luaran…isk, dlm gambar nmpk serabut la plak!

mcmana nak meminimakan pemandangan di sini?? kalaulah semua boleh masuk dlm..alangkah bahagianya mata..

tapi sah2 fungsi tempat ni..yalah, selama ni koya tgk dapur omputess yg cantek, kemas, simple jer….

sbbnya dorang ni ada microwave satu dah cukup….dapur bukan untuk masak pun kann….tak mcm kita…

errr….akak melayu ni masak kerrrr???? 😀

agak2 mana satu ayer tangan saya?? kahkahkah…

ya…ada taw!!

story nya:

1. dapur ni blom siap sepenuhnya. tgk jenang pintu toilet blom abis mekap lagi. tunggu cina tu tak datang2..xpe, duit dia kitaorg hold lg RM2k++. ko tak datang, aku cari kontraktor lain. setel!

2. island ni asal usul nya ditgh2. tp bila tgk jalanraya yg xbrapa nak lapang utk askar2 batalion lalulang, maka tak menjadilah island ku itu..jadilah dia tanjung disitu…huuhuuu…

3. tetiba jd peberet port utk segala aktiviti..tu yg lappy en. suami pun menyinggah. ala2 kopitiam gitu..

dan….

4. w/pun ada dapur segala bagai alatan canggih tak canggih, dapurku masih suci murni sbb kami dh sebulan lebih  tumpang masak kat ‘MyRasaRasa’…hehhee…ok2, saya berjanji apabila jenang pintu sudah siap, dapur kita akan mula beroperasi..(heheh..ada kaitan ker??)

**ni bukan rumah saya, ni rumah makcikea..


bersambung di episod seterusnya..banyak lg blom setelllll!!!!!!!!!!!!!

Advertisements

23 April, 2010 - Posted by | Uncategorized

8 Comments »

  1. besar betol dapur ko semah, dapur aku separuh dapur ko tu jer.. huk huk huk..anyway, cantiklah dapur ko, aku sker designnye..

    Comment by jellyna | 26 April, 2010 | Reply

  2. apsal pose same jer jiran makcikea nih…

    aku suka bila pulau jadi tanjung, jarang btul berlaku..

    Comment by jijah | 26 April, 2010 | Reply

  3. semahhhh.. kelessss dapo kau!! mak sukaaaa… tanjung pun tanjung lahhh!!!

    Comment by nina | 27 April, 2010 | Reply

  4. jal – nmpk besar sbb dh pecah dinding antara wet dgn dry…
    jijah – pose tu khas utk anak murid aku – bulatkan perbezaan ‘sama tapi tak serupa’..hehe
    nina/jal/jijah – meh2, aku belnja makan kat tanjung.

    Comment by emiralisa | 28 April, 2010 | Reply

  5. weh.. mana comment aku sblm ni… ?? ilang ke aku tak submit eak.. hehehe
    nak ty pasal entry platform la.. berapa juta tu? nak tiru laaa…

    Comment by cikKembang | 29 April, 2010 | Reply

  6. cikkembang, skali masuk spam daaa…hahah..tp dh okey dah! so jwb sini je lah. mana floordepotnyer, top master jer sini…semua sekali tu ongkosnya RM2.5K
    mari..mari..mari buat..memang bes ada bendaalah tu..hehe!

    Comment by emiralisa | 3 May, 2010 | Reply

  7. Salam,nak tanya..Puan Emiralisa dine di myRasaRasa Ayer Keroh Heights ke?Kalau ya,saya nak ucapkan terimakasih kerana sudi menjamu selera di kedai kami.Kami harap sajian kami memenuhi selera puan sekeluarga.

    Anyway,dapur dah siap ke?Kalau belum..jemputlah ke kedai kami lagi…

    Tq

    Comment by Farizah Bakar | 4 May, 2010 | Reply

  8. muahahahha..part komen tokey myrasarasa nih aku suko na..ekekekee…siap pomot tuh kalo x siap dapur lg..hahaha

    Comment by chik | 13 May, 2010 | Reply


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: