lovelyemiralisa…

Salam Dari Newcastle Upon Tyne..

Mari bersantai..

Ni satu lagi port yang paling rakyat jelata suka. Ideanya datang dari salah satu show house yang dulu sangatlah suka kami terjah. Ikutkan rumah tu dia buat dining area, guna Japanese table. Tapi kami transformkan idea tu utk watching area dan mini library.

kerja2 awal pemasangan platform.

taraaa…nilah hasilnya..

sebenarnya banyak lagi buku budak2 ni yg tak termuat kat situ. tunggu next project, set up 2nd library kat family area kat atas. tunggu setel segala kotak2 yang berketul2 lg tu, baru blh mekap atas pulak. huhuu…penatnyer!!

ni pengunjung pertama EMIRALISA’s MINILIB..hehhe


selain fungsinya sbg tempat melepak anak beranak, boleh juga dijadikan katil segera utk para tetamu ya tuanpuan….kalau rasa panas, taknak tilam pun boleh sbb adalah sangat selesa tidur atas benda alah ni..hehe…

so lps ni, acara menampal dinding la plak..perem2, oklah. tp wallpaper, tunggulah bajet berikutnya…..huhuu..

sekian..

next episode : living room

Advertisements

28 April, 2010 Posted by | Uncategorized | 3 Comments

dapur saya..

cerita yang dah lama terperap..

alkisah dapur saya..

ni 3D design..

realitinyer ini….

ni lagi real….huhuu..

tetiba nmpk byk barang luaran…isk, dlm gambar nmpk serabut la plak!

mcmana nak meminimakan pemandangan di sini?? kalaulah semua boleh masuk dlm..alangkah bahagianya mata..

tapi sah2 fungsi tempat ni..yalah, selama ni koya tgk dapur omputess yg cantek, kemas, simple jer….

sbbnya dorang ni ada microwave satu dah cukup….dapur bukan untuk masak pun kann….tak mcm kita…

errr….akak melayu ni masak kerrrr???? ūüėÄ

agak2 mana satu ayer tangan saya?? kahkahkah…

ya…ada taw!!

story nya:

1. dapur ni blom siap sepenuhnya. tgk jenang pintu toilet blom abis mekap lagi. tunggu cina tu tak datang2..xpe, duit dia kitaorg hold lg RM2k++. ko tak datang, aku cari kontraktor lain. setel!

2. island ni asal usul nya ditgh2. tp bila tgk jalanraya yg xbrapa nak lapang utk askar2 batalion lalulang, maka tak menjadilah island ku itu..jadilah dia tanjung disitu…huuhuuu…

3. tetiba jd peberet port utk segala aktiviti..tu yg lappy en. suami pun menyinggah. ala2 kopitiam gitu..

dan….

4. w/pun ada dapur segala bagai alatan canggih tak canggih, dapurku masih suci murni sbb kami dh sebulan lebih¬† tumpang masak kat ‘MyRasaRasa’…hehhee…ok2, saya berjanji apabila jenang pintu sudah siap, dapur kita akan mula beroperasi..(heheh..ada kaitan ker??)

**ni bukan rumah saya, ni rumah makcikea..


bersambung di episod seterusnya..banyak lg blom setelllll!!!!!!!!!!!!!

23 April, 2010 Posted by | Uncategorized | 8 Comments

apa cerita.

salam..

oyehh saya sempat singgah di sini..

saya sedang melayan kegilaan saya yang terbaru.

dah kata, saya memang tak pandai beli satu. ya, ini semua salah gen bonda saya… ampun!

hasil dalam masa 2 hari bekerja…

ini anaknya, maknya masih dalam proses pengumpulan..

maka dengan ini saya sedang berkira2 mengurangkan stok pesen2 era terdahulu….**mari menspacekn w/robe…hahah**

tulah akibat terlebih hormon cpt jemu dlm diri..**plus hormon tak sedar diri yang amat tinggi…kesian saya!

@Pekan Rabu di hari rabu..



tata!

22 April, 2010 Posted by | Uncategorized | 1 Comment