lovelyemiralisa…

Salam Dari Newcastle Upon Tyne..

cerita cekgu..

salam..

ari ni sabtu..

another sabtu yg kena keja..

aduhai betapa malasnya nak pi skolah hari sabtu..

tapi mengenangkan imbuhannya seminggu cuti raya cine nnti,

akak gagahi juga..

hari ni akak pakai lain skit dr biasa.

alah bukan pelik apa pun..

skirt ngan blaus jer.

almaklumlah cekgu, semuanya xboley..

tapi akak ni degil.

akak belasah jer, asal bukan seluar…

bosan sehh asik pakai baju kebangsaaan jer..

pelik jugak, kalau kaum lain boleh jer..mcm2 pakai.

kita apahal takboleh pulak?

bagi akak, selagi sopan, pa salahnya

jubah ke skirt ke..adalah lebih baik dr kebaya ciktipah janda tu..

ketat, belah sana-sini..

sebenarnya kalau sekolah kl dulu akak hentam jer. ari2 biasa pun..

takde pun yg menegur.

cuma bila pakai jubah adalah yg sound…

pelik!

tp kat sek melaka ni jubah ok jer…

skirt plak yg nmpk weird…

so bila akak pakai hari ni,

ramailah yg menegur…

bagi akak takde yg luar biasa pun..

biasa jer..

bukan akak pakai skirt yaribba yaribba pun..

bukan takat cekgu, budak2 pun ramai yg tegur..

tp antara ramai2 tu…

tetiba..

akak terima surat chenta…

hahahhahaha….

budak ni akak selalu marah..

kerja lambat asik main jer…

tapi hari ni..

tetiba akak terkedu, sampai tak boleh nak marah dia lagi..

lain cekgu ajar, lain dia tulis..

patutlah khusuk jer dr tadi…

rupanya ini yg dia dok mengarang..

err….budak darjah 2 agak2 ikhlas tak?? hahahah

akak selalu bwk kamera walau dimana dikau berada…

tetiba akak rasa nak snap gambar dia buat kenangan..

bukan sbb dia menceriakan hari sabtu akak..

tapi sbb dialah, akak dapat pengajaran baru di hari sabtu..

smlm akak dapat adiah. pun dr budak yg selalu kena marah..

akak tetiba rasa nak meresap dlm alam kanak2 semula…..tak ada perasaan dendam atau kecik hati kalau kena marah.

seronok kan?

sekian cerita hari sabtu saya..

mari membuat lawatan muhibbah ke jusco baru sekarang!!

6 February, 2010 Posted by | Uncategorized | 3 Comments

cerita macam-macam..

salam…

okay..okay.. akak tahu lama giler akak tak berblog!

bukan takde citer nak di share tapi memang terlalu amatlah malasnya..

tambah lagi masa yang amat2 terhad utk bersantai-santaian..

tapi hari ni tetiba terlebih rajin..

oleh karna semua kanak2 telah selamat dipengsankan, ayahnya pulak takde (dh 2 hari akak jd supermum uruskan 2 kanak2 aktif sendiri), maka hari ni akak tetiba tersuntik semangat nak menghapdate blog…

jom layan..

yang pertama : dh dapat design 3D utk kitchen cabinet. walaupun bukan 100% yg kita nak, tp takpe, kita tepek sini dulu hasil ilustrasi pakar2 kabinet ni..(periuk nasi itu sungguh tidak tahan…klasik nyah!)

yang kurang menepati…

1. takde glass door utk unit atas. nnti nak boh portmerion akak tak nampak…… :{

2. takde space utk microwave atas oven.

3. takde island (errr…yg tu akaun lain lah. ok akak lupa!)

4. drawer taknak kiri kanan utk dry kitchen. satu cukup!

walaupun dapur akak ni kecik jer, tapi nak gak letak island merangkap breakfast station kat tgh2 halaman tu. makanya upacara pencarian yg sesuai akan dilakukan secara agresif sedikit masa lagi. mula2 nak include semua sekali, tapi dia nak RM2700 utk island saja. so, mungkin boleh cari yg murah skit kat tempat lain. walaupun bukan nyatoh, agak2 matching dgn konsep, takpelah.

harap2nya hujung bulan dah boleh siap..tak sabar! ( soalan chenta : masak ker nanti?? – err….excuse me….!)


kanak2 riang dok memilih mana fridge idaman….

cerita langsir.

sebenarnya akak suka sgt buat lawatan muhibbah ke show house..pastu berangan! hehe

dan ni yg terbaru, show house ni tetiba ada langsir sebijik yang akak dok usha.

cuma kaler jer lain. so insyaAllah akan kuteruskan dgn pemilihan ini…simple but nice (kurang2 pd mata akak la..)

sebenarnya curtain tu boleh jer jahit sendiri (cheewah cam pandai jer..hehhe tp memang simple jer. yang pasti bonda la tukang jahitnya, bukan ai! heheh).

tapi blinds tu yg masalah problemnyer..sama ada nak tempah sekufu dgn curtain atau pakai roman blinds yg beli kat uk dulu…ermm…takpe, kita tgk dulu camana nanti….

bila nak pi ukur tingkap ni u??? kang ada yg masuk rumah pakai sokkabar jer ni kang…

cerita dua:

aktiviti berpoya di melaka sebenarnya bagi org yg dok melaka amatlah terasa keboringannya. 2-3 minggu dok cover tempat yg sama, tatau mana nak pegi lagi…memang boring tahap gaban!

ok! mak anak beranak memang over…

cerita tiga : errr….

dah lah. esok kerja…

huhuuu..tak suka keja sabtu!!!

nite2!

psssttt…boleh tak nak cakap…hati akak baru dan dah terbukak luaasss untuk dslr….ok..ok….masuk q dulu… ūüėõ

5 February, 2010 Posted by | Uncategorized | 5 Comments