lovelyemiralisa…

Salam Dari Newcastle Upon Tyne..

Ini percobaan kali ke 5!

Salam..

Ya Allah lama giler rasanya tak membebel kat sini… 4 n3 yg lepas tersadai begitu saja..haha..memang very the konon tak sempat nak melayan luahan perasaan kat sini.

baik mari kita mulakan n3 xpress sebelum alisa terjaga nak susu..

Sekarang ni pukul 10.44 p.m. ketika dan saat ini semua kaum kerabat terdekat dah hanyut dalam alam masing2. penat sangat seharian beraktiviti berjimba di bulan puasa. Owh yer, kami sebenarnya di Ipswich, rumah uda+mak uda yg baru. Tadi ke outlet centre yang dalam perjalanannya ternmpak kabut disebelah kiri maka terus tak semena-mena menyinggah..wahh menarik juga kabut ini. tidaklah sesesak kabut newcastle dan barang dagangan juga menarik hati. yang paling bes dapat set Royal Albert Haworth yang mana dah tgk kat ebay tadi harganya 115 paun tp kami dpt dgn harga 10 sahajaaa…..bes kan? ok takpe, memang bes!

Maka saya tidak menyesal tak de OCR yang boleh dikatakan semua Malaysian gilakan. sbb saya memang berperangai kurang menyenangkan bila ramai yg ada, terus saya hilang minat. maka saya beralih kepada koleksi Albert yg lain, lavender rose yang sangat sweet itu dan juga telah jatuh chenta pd howard yang ala2 manis juga..dan sudah tentu moonlight rose yang sangat membiru itu..owhh sudah tidak smpat utk memburunya wahai ciknina.. ūüė•

ebay sangatlah ada tapi sangatlah tidak mampu..

barang2 bisnes jugak memang banyak tp memandangkan nafsu yg ditahan oleh ayah sbb takut tak muat keta nak balik ncl nnti, maka terpaksalah akur..

kat outlet td tak ada apa yang menarik selain dari set tefal yang kami beli di tj huges dgn harga 60 paun utk 5pcs tapi kat situ harganya 42 paun utk 7 pcs..chess dan memang sangat chesss…!! menyesal tak simpan resit supaya dapat pulangkan yg tj huges dan beli pulak tefal outlet ni. last2 beli jugak pan berlid yang harganya sangat murah 15 paun sahaja..urghh memang sangat gila dengan segala kitchen ware w/pun belum tentu akan digunakan sepenuhnya nnti..*theaaa…..

esok ada kabut lg..dah berkira2 apa nak buat supaya muat kereta balik ncl. owh ya lupa, space bonet di spare utk berpuluh2 kotak q. anne yg akan dibeli dlm perjalanan pulang senin nnti. maknanya kami akan ke Birm dulu sebelum balik ke ncl..harap2 org q.anne tu kata, ok..kami akan hantar..yeayy!!

next week dah nak raya. tah sempat tah tidak baju alisa yang nenek pos tu sampai. kalau tak sempat, maknanya alisa akan pakai baju tahun lps yang blom pakai tp dah singkat tangan dan kain..owhh sungguh tidak senonoh anak ibu..tidakk..tidakk…tak payah pakai baju kurung, adik akan pakai baju gaun ropol2 3 tingkat yang ibu beli kat kabut minggu lepas..(haha..giler klasik! sumpah, ibu tak penah beli!!! haha..)

pikirkan keja2 memeking barang yg bertimbun tu, risau plak takut tak sempat..w/pun 90% barang2 kaca dah siap ibu bungkus dalam kekalutan bersama anak2, masih ada lagi sisa2 yang tetiap minggu bertambah…ni nak tambah plak ngan 50 kotak q.anne. ayooo….bila akak nak tdo dekk??

aktiviti londonsale dah mula slow sbb memang takde masa nk curik utk bergambar segala bagai..w/pun barang banyak tp simpan jerlah utk 2 bulan yang akan datang..so mak-mak, sila simpan duit raya anak utk sopin di Londonsale bulan 11 nnti yer..hahah!

souvinier utk masyarakat kg dalam proses mengemaskini. fenin jugak bila last2 baru nak buat segala. apa nak buat, org yang blaja abih blajanya hujung yang sangat, visa pulak muat2 hari jer…2 minggu terakhir nilah segala mak nenek kena selesaikan. (alamak, banyak lg brg orderku blom sampai…owh tidakkk!!!!)

eh dah pukul 11.47??? lamanya saya berpikir nak menghabiskan n3 ni. kol 3 jap lagi nak bangun sahur plak. kang kol 9 dah kena pegi kabut..(ecehh agenda wajib tu..). saya sgt teruja sbb manalah tahu rezeki nak jumpa tureen Haworth ke plak, tak pun moonlight rose ker kali nih….hihi..kat ncl jgn harap nk jumpa spesis yg macam ni..almaklumlah..kat ‘Kedah’ mana nak ada Mid Velley, Pavillion) ok, tak paham takpe!

aduhh pinggan pinggang dah sakit. jeles tgk org tdo nyenyak atas tilam putih berselimut putih dalam bilik berperabot putih..owh saya sangat suka kaler putih..

saya kena turun ambik telefon atas meja makan kat bawah. kena kunci jam supaya dapat bangun pukul 3 nnti. Nak goreng ikan makarel yang sangat segar beli tadi di tepi laut..doakan saya selamat turun dan naik semula ke tingkat 3 ni..huhu..(alamak alisa dah menggeliat, signal!)

**sori n3 xpress yang sangat carca marba. kadang2 (selalunya) saya memang mcm ni. tp memandangkan biasanya saya punya banyaaaaakkkkkkkkkkkk masa, maka ayat dan cerita agak tersusun, tp skg ni terserlah siapa saya sebenar…huhuh

tata..nite2!!

(harap esok saya akan rajin seperti ini nk tepek gambar siang tadi..)

YESSS!!!!!! akhirnya saya berjaya mempublish n3 ini..hahah

Advertisements

12 September, 2009 Posted by | Uncategorized | 3 Comments