lovelyemiralisa…

Salam Dari Newcastle Upon Tyne..

raya

Salam 4 Ramadhan…

Alhamdulillah dah masuk hari ke empat semua umat islam menunaikan ibadah wajib puasa..buat kami di sini alhamdulillah dengan segala kudrat yang ada, 17 jam berpuasa tidaklah menjadi satu masalah besar..cuma kadangkala terasa penat apabila terpaksa menyelesaikan banyak perkara sejak akhir2 ini…ditambah pula dengan gelagat 2 penyeri yg makin lama makin memeningkan…huhuu…

setakat semalam takde apa yang membezakan suasana berpuasa di sana dan di sini. selain dari tiadanya pasar ramadhan, yang lain biasa2 jer…

Facebook | Ewan Shamsudin_s Photos - Mobile Uploads-3ihsan : FB ayahwan, lokasi : PR Pasir Mas

tapi bila dah 2 hari berturut2 ayahwan cuba menggoda keimanan ini…maka biasa2 tu terus menjadi luar biasaaaa……. :”(

owh..alangkah indahnya dapat berpuasa di kg halaman sendiri. dapat makan macam2, tak payah berangan rasa ikan kembung percik tatkala mulut mengunyah ikan kejung goreng…huhu…

Facebook | Ewan Shamsudin_s Photos - Mobile Uploads-2ihsan : FB ayahwan

*tapi sekurang-kurangnya dapat jugak makan roti john buatan sendiri..kalau kat sana, jgn harap bila ada pilihan di tempat lain…*aduhh rindunya roti john melaka yg pemes itu…

Dan tiba2 juga, perasaan nak raya muncul. Tiba2 okeh!! baru terasa, eh nak raya ehh??

series, sebelum ni memang tak terpikir langsung kita akan sambut raya dalam beberapa minggu lagi. tiada langsung perasaan nak beli baju raya even utk budak2 skali pun..yang ada dalam kepala, kemas barang..kemas barang…kemas barang…..lagi 5 minggu nak balik..cepat, pantas, cergas!!!

dan mulai pagi tadi…

misi mencari baju raya bermula…bukan di sini, tapi di Malaysia. Mula mem browse berbanyak2 onlineshop yang ada, sampai penin nak pilih yang mana..

banyak giler yang menarik hati…dan yg moskil kenapa harga mereka sangat murah?? adakah semuanya imitation?? atau brand china?? guess china, gap china, RL china, bla..bla..bla…….mcmana boleh jual semurah itu?? kalau authentic tapi MADE IN CHINA mmg bukan masalahnya….mengikut kata owner2 sekalian, brg2 diorg adalah dari factory overrun, reject, off season etc, tapi mmg original bukan tipu2 punya…

tahlah, tak tahu kebenarannya sbb ai tak penah beli baju thru onlineshop…mungkin ada yang betul dan mungkin juga ada yang memang fake. kalau tgk pd some designs, memang obviously nampak ketipuan itu..maka ku terus out itu kedai!

Tapi banyaaakkkkk yang melekat di jiwa masalahnya…huhu…sbg pecinta dress sejati, haruslah mak menggila kann…..ok..ok…abang punya pun!! ermm..jeles sangat bila ibu asik tgk baju2 adik jer…..

apa2 pun, esok kita akan finalise..utk abang, utk adik…kita order online jer taun ni okay!

kenapa tak beli kat sini??

1. nanti nak bawak balik souvenir utk org2 kg…baju takleh muat byk2..

2. Harga lebih kurang..ada pulak yg lebih murah, so jgn jd kurang bijak!

3. Balik sana baru nk beraya..jadinya bila kami sampai nnti, baju2 raya dah sedia menanti….hehhe

Ammi & Wonderland -JUST ARRIVED 20_8_09

BURBERRY!

ori kah?? napanya RM45 jer?? sapa2 sila jwb pls….

Advertisements

25 August, 2009 Posted by | Uncategorized | 1 Comment

IT’S MY MUM’S SPECIAL DAY…

Mum,

So very proud and happy  to have a mum as special as you…

happy-birthday-mom.jpg 289×420 pixels

I miss her smile,
I miss her hugs,
I miss her laugh,
I MISS HER!

Animated Crying Emoticon - Clip Art Of.com-1


19 August, 2009 Posted by | Uncategorized | 1 Comment

ya! sangat malas nak mengapdet..

bz..bz..bzz…………!!!

atau wat2 bz jer.. 😛

tapi tetiba terajin nk mengupload sesuatu..

*

*

*

*

*

along bagi soklan cepu mas??

sapa ni??

09082009088.jpgiPhoto-8

??  vs alisa

14 August, 2009 Posted by | Uncategorized | 1 Comment

sesungguhnya tika ini, saat ini saya benar2 tertekan.. 😥

6 August, 2009 Posted by | Uncategorized | 2 Comments

Emir+mata-2

teringat kata2 doktor mata yang ditemui beberapa hari lepas,

any family history?

sudah tentu tidak kecuali adik beradik sebelah ayah yang 5/6 bercermin mata..dan sebelah ibu 3/3 anak lelaki nenektokpa pun bercermin mata…rasanya itu tidak dinamakan sejarah penyakit, cuma ats sbb2 yg biasa bila terpksa memakainya..

smlm akhirnya penntian emir utk mndptkn spec berakhir. setelh diejas sana sini oleh consultant yg melyn dgn penuh mesra, maka pakailah dia dengan hati gembira..

ok, lima minit pertama masih teguh berdiri dihidung kemek nya itu…masuk lima minit kedua, sudah mula bukak pakai bukak pakai…

dan akhirnya, mintak case nk simpan spec!

dlm ayah dok sibuk dengan urusannya telefonnya…ibu cuba nk menguji keberkesanan spec nya itu..

ibu suruh emir pakai, ibu tunjuk something di signboard yg agak besar, ibu suruh emir eja..

hasilnya,

emir tak dapat eja! emir tak nampak…emir nmpak tulisan conteng-conteng…

aik?? peliknya ibu…

ibu bukakkan spec, ibu mintak emir baca, emir baca..emir nmpak! emir jelas…

lg pelik!

ibu ambik spec emir, ibu pakai..(nasib baik berspring..hehe..muatlah!)

aihh..ibu pun tak nmpk??..tulisan jadi blur mcm emir ckp. semua benda nmpk besar mcm emir ckp…

ibu, eberything look BIGGG!! ibu kata memang la, sbb tulah org pakai spec, bg nmpak besar2..

rupanya mmg betul kata emir, semuanya nmpk besar2 belaka…

ibu bagitahu ayah, ayah pulak mengetestnya..(kejadian masih didlm kedai telefon..)

kata ayah, ni slh lense ni..semacam jer tebalnya. kata doktor just a bit. takkn tebal mcm ni..

makanya..kembalilah semula ke kedai spec tadi..dlm kepenatan yg amat! mengejar alisa yg sibuk mengemas pamplet2 kedai tadi..

berjumpa lah kami dengan optician yg kebetulan ada di front desk. ayah pun explain apa yang berlaku bila emir pakai dan tak pakai.

………and the doctor said, he is long sighted! – masa ni baru teringat kata2 doktor bila kami cuba mengelak dr pakaikan emir spec..

yes rite! the prescription also says the same thing…kata optician tu.

yess riiteeee!!! long sighted adalah rabun dekat….masyaAllah kenapa masa doktor tu cakap kami boleh tak terperasan??? baru sekarang nak realize…

rupanya anak ibu masalahnya dekat bukan jauh…bukan yang biasa2..

maknanya emir hanya akan pakai bila nk mmbaca, dlm kelas, mengadap komputer dan kerja2 yg memerlukan ketelitian..kesiannya anak ibu…

risaunya hati ibuayah…Dia saja yang tahu..mcmana emir nak menempuh hari2 akan datang..biasanya org2 tua jer yg bermslh dekat ni..patutla awal2 doktor dah tanya ada sejarah atau tak..

bila mengenangkan kata2 doktor tu jugak, masalahnya tak banyak, sikit jer…mungkin boleh baik. lega hati ibu..

lagi pulak ibu nmpk emir masih ok bila baca buku, tgk tv..so mungkin mmg kecik jer mslhnya..cuma dinasihatkn pakai utk membaikpulih…

iPhoto-1

bgn tido, mintak spec, tgk tv, tapi asik kena kacau ngan adik..nk amik spec abg..tensen!!

iPhoto

next month ada 2nd appt. harap2 keputusannya lebih baik…aminn..

1 August, 2009 Posted by | Uncategorized | 4 Comments