lovelyemiralisa…

Salam Dari Newcastle Upon Tyne..

sudah tiba..

wahh sudah sampaii….

 

iPhoto-48

 

opsss….masih rahsia.

dot dot dot,  tuttttttt anda dh ada…tunggu langkh berikutnya okeh!

22 June, 2009 Posted by | Uncategorized | 2 Comments

SAYA MENANG MOTO SITI!!

 

photo.jpg

 

inilah berkat kerja keras saya menjual pam dari rumah ke rumah….yeayy!!

TERIMA KASIH MULTI LEVEL PAM CAP ITIK….

 

TAHNIAH..TAHNIAH…!!!!

 

HAHAHHAA…..insan terlibat, sila jangan saman saya….larikkkkk!!!!!

 

22 June, 2009 Posted by | Uncategorized | 6 Comments

free myspace graphics :: myspace images :: myspace pictures free myspace layouts

 

 

iPhoto-37

 

TOKPA

 ISMAIL ABDULLAH


 

iPhoto-35

 

ATUK

YAHAYA SAHOB

 

 

iPhoto-41

AYAH

MUHAMMAD SHARIL YAHAYA

 

AND 

 

DADDYS ALL OVER THE WORLD..

 

We may not shower him with praise
Nor mention his name in song,
And sometimes it seems that we forget
The joy he spreads as he goes along,
But it doesn’t mean that we don’t know
The wonderful role that he has had.
And away down deep in every heart
There’s a place that is just for Dad…..

 

 

i-love-u.gif 320×318 pixels

 

 


20 June, 2009 Posted by | Uncategorized | Leave a comment

LONDON TOUR

A DAY OF LONDON TOUR

iPhoto-1

masing2 xcited nak naik train..impian abang sekian lama….

iPhoto-5

House of Parliament

iPhoto-33

model cap ayam BIG BEN

iPhoto-4

ermm…tak payah naik bas pun takper…kami ada no1 tour guide 😉

ni apa tah nama tempat tuh..tak sempat nak kaji..yang pasti ada la dua tiga pak pacak kat situ..

iPhoto-6

Abang Mike ni (sukahati jer boh nama org..hihi) tukang jaga pintu..

sila tuanpuan perhatian pada anak panah kuning itu..haiihhh gatai sungguh perempuan itu kan! 😛

kiri kanan ada plak pengawal berkuda…erkk…glamer sungguh encik kuda ni. semua pun nk amik gambar ngan dia! (abg rider tu tumpang glamer jer..)

iPhoto-8

memula tgk pada BEWARE itu, takut nak masuk dekat, tapi buat2 macho..abang langsung xmo dekat..berkepit ngan ayah jer lah..

iPhoto-9

ni aktiviti wajib! trade mark..

iPhoto-10

bila kaki dah rasa penat, pantang jumpa kusi la…

*tapi masih maintain menyengih sbb mmg spesis giler glamer kan..kan…

abis cerita tulip, timbul pula cerita ros…tapi ni dh peringkat kembang semangkuk..takde nmpak yg kuncup lg dah…

iPhoto-12

iPhoto-11

sorry la beb, mak memang hover okeyy!! haha…tapi dema ni memang besar gabak…gerammmm jerk nk wat sup!

iPhoto-14

iPhoto-13

motip?? 😛

kebetulan masa kami sampai ke Buckingham, ini yg berlaku…

iPhoto-15

kira bonus la..dpt jgk tgk org2 rambut tinggi nih..

iPhoto-16iPhoto-17

sebenarnya time ni baru jer abis majlis yg kitaorg pun tatau hujung pangkalnya. yang pasti semua hadirin yg keluar dari situ berpakaian macam dalam pilem. topi queen tak tinggal..

bila dah masuk tghari, perut haruslah diisi…moh kita mejamu selera di Malaysian Hall cafe…

iPhoto-19

gambar insiden makan2 takde sbb mak malu ahh…hihi jakun plak nmpknyer..ramai org, cafe tu kecik jer..tp dptlh menikmati nasi goreng tomyam yang sangatttttt kurindui…fuhh nasib baik shedappp!! pedas dan mencapai piawaian makk..

sebenrnya, me mmg suka ngan nasi goreng order…diulang nasi goreng order yer..kalau yg buat sendiri moskilnyer tak pernah dapat macam kat kedai….belum cukup ilmu di dada. jadinya bila kat sini, yang paling dirindui, nasi goreng order lah! huhu….

iPhoto-21

oxford street…

ramai nyer ya amponnn….

kalau musim2 sale, tatau nk cakap lah!

owhh…saya mau itu!! Tapi frankly speaking, me sebenarnya tak berapa minat sangat dengan LV ni. ada la 2-3 design jer yg menepati citarasa, byknya yang kalau tak dapat pun ok jer…

hehe…ya lah kan, ctnurhalija tu org lepeh..opsss…*amaran : tafsirannya atas risiko sendiri!

**lagi2 latest design yang berbunga2 bagai tuh…owhh tidakkk!!!

iPhoto-22

iPhoto-34

hanya mampu sengih kerang di sini….selebihnya telannn ayaq liuqqq jer lah..

bersambung….

*get ready to Bradford..ada misi yg perlu diselesaikan. sapa2 nk kirim crystal?? sila..sila…

nota ibu : tak lama.. 

20 June, 2009 Posted by | Uncategorized | Leave a comment

Peterboro’-London

Day 1:

Bertolak dari Peterboro’ ke London dah agak lewat. Along n family masih lagi jet lag sbb baru jer sampai dari Malaysia malamnya. Esoknya terus penjelajahan bermula..

otw ke London singgah sebentar di Northampton atas urusan seri paduka baginda..alhamdulillah semuanya selesai dan sukses! 😉

Sampai di Travelodge, Heathrow dalam pukul 5. Makanya plan nk masuk London petang tu terpaksa dibatalkan..rehat sajalah di bilik ok! 

 

Malam, masing2 tak senang duduk…plan ad hock utk masuk London dengan kereta. Uda xikut sbb pegi ngan 1 keta jer. Jadilah uda penunggu bilik yang setia…hehe..Nasib baiklah adanya incik Garmin membantu..hehe..bantai redah jer..sampai jugak lah kami ke tempat2 dalam kalendar. Bukan senang nk masuk London ngan keta nih..kalau siang kena bayar ockey! Malam tu kami meredah kota London yang happening giler, pusing2 utk pra-lawatan. 

 

dan sudah semestinya sesi bergambar harusss lah…berlatar belakangkan London eye dan London bridge…adusss….bayu malam menyapa dengan nyaman sekali..

 

iPhoto-5

wahh…aku sedang ingin bercinta karana….mungkin ada kamu…..

 

iPhoto-8

hahha…u tamau kalah yer! okey..okey…secocok gitu..

 

iPhoto-11

2 Jejaka dari Kg Chinchin merantau jauh meninggalkan kampung halaman…

 

iPhoto-10

aman….maklong ngan chiknina..

 

iPhoto-12

amboii u..hover yer!!! honeymoon ker ??? mak jelesss……awww!!

ewahh…ewahhh…kemain lagi mak2 bapak2 org ni posing sana sini..mana anak2 nyer???

 

adaaaa……

 

dalam jugak duduk!!

 

 

iPhoto-7

hahhaha…..sesi mari tidur beramai-ramai!!

 

tapi akhirnya 2 rakyat berjaya jugak dipaksa kejut utk pergambaran ini…

 

iPhoto-13

 

sekian utk malam pertama. balik kita tdo, kumpul tenaga utk esokkkk!!!! 

 

bersambung…

16 June, 2009 Posted by | Uncategorized | 1 Comment

Cullercoats Beach

 

Rombongan cik kiah ke Cullercoats Beach, North Shields.

 

Jumaat lps kiranya hari bersejarah bagi ibu kat bumi ncl ni..bawak ank melancong tanpa adanya ayah..

sebenarnya rombongan tu dianjurkan oleh reception class, moorside sempena tema ‘seaside’. syaratnya carer kena ikut sekali. ayah kerja, so tepaksalah ibu mengangkut adik…tak bagi pegi kang, sian plak..xcited giler nk ke beach..maklumlah dh rindu sgt ngan aktiviti kat beach. dah hampir setahun lah tak bergelumang ngan pasir2!  

 

Preview of “Untitled”.pdf (1 page)

dari skul, jalan kaki ke st. james metro station. boleh tahan jauhnya..rupanya ramai gak yg mengangkut ank2 kecik esp mak2 arab (almaklumla, dorang kt sini cam kilang anak jer kan…hihi). semua diangkutnya…

 

15 minit jer ngan train..hmm xdelh jauh benar. seronok bukan main dpt naik train reramai…adik pun nasib baik ok jer. biasanya mana mau dia nk dok dlm stroller tu lelama… 

Preview of “Untitled”.pdf (1 page)-1

 

cuaca..excellent! terus tukar swimwear..apalagi, kau berlari ku kejar la…..

Preview of “Untitled”.pdf (1 page)-2

 

Preview of “Untitled”.pdf (1 page)-3

kengkawan abang semua girl ockeyy!! haha..

 

Preview of “Untitled”.pdf (1 page)-4

with zayyan, best friend..apa2 semuanya zayyan..zayyan..zayyan…

zayyan ni mmg femes pun kat kelas…ala2 hot gitu! haha..

Preview of “Untitled”.pdf (1 page)-5

wahh..jgn esok mak berbesan ngan pakistan dah..awww..tak rela!!

 

taraaa….tetiba ayah muncul!! 

Preview of “Untitled”.pdf (1 page)-6

 

ayah abis keja jer, terus ke sana..yeayy!! balik xyah naik train lagi…dan ada jugak la kawan..almaklumla ai sorang jer kaum ganjil ketika itu. sumernya ada kumpulan memasing, group mat salleh, arab, pakistani, hindustani, semuanya ada…mana nk layan kita yg keseorangan ini…huhu…

 

dan ceritanyer….

adik, sampai ke sudah tak nak letak kaki, takut pasir!

Preview of “Untitled”.pdf (1 page)-7

 

kesimpulannya, seronok bila dapat jumpa pantai..lagi seronot bila tgk sotong2 berjemuran (cikgu2 pun seksa kemain)…hehe..opsss…amat tdak baik utk kesihatan! 

 

sudahnya, bila balik semuanya mengelip kehitaman..haha!

 

nota ibu : rindunya berpantai di pantai perkasa…

15 June, 2009 Posted by | Uncategorized | 4 Comments

takde tajuk..(adehh malas nk pk)

Salam semua..

Hari ni semuanya kembali pada asal…setelah seminggu lebih bercuti, bersuka ria, ke sana ke mari, sopin menyopin…beramai-ramai, hari ni sunyi sepi. opsss…silap! tidak jugak sunyi dengan adanya kanak2 ribena berdua ini…masih lagi kebisingan dan keributan melayan karenah masing2…

Hari ni abang dah mula ke skul, (2menggu lebih cuti!), ayah dah mula bukak buku, ibu dah mula masuk opis, adik dah mula mengacau semua orang…hehe masing2 kembali pada rutin masing2..

Percutian kali ni memang bes. Banyak tempat yg sempat kami cover. Berbaloi menunggu lama utk menjelajah beberapa tempat di uk ni. Riang ria walaupun penat. dari utara ke selatan, dari selatan ke utara…

bila bercuti ramai2 camni, lebih meriah banding dgn sendiri2…at least ada gak gambar berempat kan! haha..

walaupon percutian kami dah berakhir, tapi penjelajahan along, maklong dan kakak thirah belum abis dengan superb guided by uda…dengarnya hari ni ke oxford, bicester (wahhh sopin lagi gituu…), esok ke cambridge dan bla..bla..bla….surely diorang flat giler..2minggu non stop..takpe, penat sikit tp berbaloi..kan! hihi…esok balik tak menyesal..kalo nk menyesal pun, yg tak dapat full set £5 tu..haha..maklong jgn marah yer! kuikui…nnti i carikan utk u kay!

 

oklah, penat sudahh…banyak giler email yg kena reply hari ni..walaupun ayhchik dh menjalankan tugas2 keraninya dengan cemerlang sekali (bodek!), tapi ada gak email2 yg pending sbb dia xmo jwb! huh..mungkar yer…hehe takpe chik, nnti i bg bonus 5 bln okeh! lalallaa…..

so, bermula hari ni semuanya kembali normal. yang pasti, bertambah lagi barangan yg perlu di wrap. gara2 ke bonnypack la nih! haha..ermmm bubble dh abis la plak. takpe, meh kta order kat ebay. sok lusa leh sambung keja membungkus harta benda..adoiii…3 bulan lagi..tak lama dah!

apa2 pun mari kita doakan ayah success dlm examnya next week..jgn pening2 yer laling, sure u boleh buat okey! Gud luck!!

psstt, pas exam ke mana kiter?? ahaksss…

 layanlah 3 ketul ni dulu..tak larat nak upload lain2. mau tdo sudah…

 

iPhoto-2

 

 

iPhoto-3

 

iPhoto-4

 

untuk along, maklong, kak thira, uda n mak uda, terima kasih kerana menceriakan hari2 emiralisa…semoga selamat pulang ke tanah air sabtu ni..sampaikan salam rindu kami pada semua…

 

nota ibu : sedih tgk emir sedih nk pisah ngan kakak thirah….next mths, uteh n the gang pulak sampai…yeayy!!

 

 


10 June, 2009 Posted by | Uncategorized | 6 Comments